9/7 2009

City Wheels

8

Ik heb mezelf een 125 cc scooter aangeschaft. Neen, geen Vespa want die zijn buiten proportie duur voor hetgeen wat het is. De stofzuiger van dienst die ik heb gekocht is een Koreaan en hij doet zijn werk ontzettend goed. Ik had dit twee jaar geleden in Parijs al gezien dat ze dara massaal aanwezig waren en sindsdien is dat in mijn hoofd blijven hangen. Het is heerlijk om door de stad te kunnen rijden zonder al te veel last te hebben van files, opstoppingen… en je parkeerproblemen zijn ook ineens van de baan. In plaats van ergens 20 à 30 minuten over te doen voor een luttele 3 km, zoef ik nu overal tussendoor en ben op 7 minuten waar ik moet zijn, geparkeerd en al. Ook buiten de stad is dat ding zeer efficient, daar waar ik normaal naar mijn ouders 40 minuten onderweg ben, sta ik nu op de oprit bij hen op 20 minuten.

Sommige mensen hebben blijkbaar een bloedhekel aan het feit dat jij wel snel door de file kunt rijden en voor hun gaat staan aan het rood licht. Ik heb al verschillende mensen gehad die getracht hebben om met extreem veel gas te geven mij nog voorbij te steken wanneer het licht op groen springt, idioot gedrag is dat. Ik ben niet aan het racen, ik rij gewoon soepel en efficient. ‘t Is wel goed uitkijken voor andere weggebruikers en vooral tramsporen kunnen wel eens een onaangename verassing in petto hebben, maar als je een beetje uit je doppen kijkt dan is er geen vuiltje aan de lucht.

In de stad is zo’n scooter echt een vernieuwde vorm van vrijheid en flexibiliteit. Het kost geen moeite meer om het stadsverkeer te trotseren, het is zelfs een verademing om al die filebesoignes achterje te laten. De ruimte onder het zadel is ruim genoeg om een helm en mijn camerabag te bergen, dus ik kan hier gemakkelijk en flexibel naar verschillende plaatsen rijden om wat sfeerbeelden te maken of om tijdens de spits op een afspraak met een klant te zijn. En daar is het ‘m allemaal om te doen, flexiebel, snel en efficient kunnen zijn in ‘t stad.

8 Responses to “City Wheels”

 • Bart said

  Proficiat met de aankoop! Ik kan mij voorstellen dat parking zoeken nu peanuts is. Bespaart je veel boetes en tijdsverlies. Een Vespa is natuurlijk veel cooler, maar een mens moet ergens op besparen in tijden van crisis hé :)

 • Nog een scooteraar. Natuurlijk heb ik een Vespa. Had vroeger een oldtimer, maar nu is het een recent model.

  Je moet ook oppassen voor chauffeurs die jaloers zijn en in de file de deur dicht doen of je de pas proberen af te snijden.

  Ook voor gekke mensen die vanachter een vrachtwagen de baan proberen over te steken (heb niet kunnen uitwijken en ben er tegen gereden).

  Anyway de tijdswinst is enorm en wat ook leuk is je kan ook ruiken waar je rijd. Voorbij de marokaanse fruitwinkels of het water bij de brusselse jachthaven. Kan je wel aanrijden snel voorbij het zuidstation in Brussel te rijden daar is de geur iets minder ;)

 • Peter
  Twitter: tjeump
  said

  Pics of het is niet gebeurd ;)
  Een scooter is leuk en het heeft effectief in een stad heel wat voordelen, maar vergeet niet dat er ook heel wat nadelen zijn; je bent kwetsbaarder, je moet door weer en wind, extra kleding, beperkte bagageruimte, etc …
  Geniet ervan!

 • wannes said

  en een fiets?
  persoonlijk vind ik scooters hatelijk. vooral wanneer ik ‘s ochtends aan een licht sta te wachten en er een scooterding in de buurt komt staan: dolfijn blaast ie alle uitlaatwasem in het proper gewassen gezichtje. Het spijt me zeer, maar dan is de verleiding om in de weg te gaan staan heel groot.
  Want ook: scooteraars denken blijkbaar van meerdere walletje te mogen eten: zowel mee met de stroom van de wagens (waar ze hinderlijk en slecht zichtbaar hun manoeuvres doen) als mee met de fietsers wanneer het eenrichtinsstraten betreft die voor velos wel in beide richtingen gebruikt mogen worden.

  Nu ja, ik hoop dat je’r veel plezier aan beleefd, maar overweeg toch ook de fiets eens :-)

 • larissa said

  Proficiat met je aankoop. In ben in elk geval heel blij met mijne Vespa 125. Zalig als het goed weer is, en indd geweldig om de files te ontwijken. Ik ben op 20 minuten in de stad, met de auto doe ik er dubbel zo lang over. Wel oppassen want autochauffeurs letten nog minder op scooteraars dan op fietsers. Altijd heel alert blijven heb ik al ondervonden…. En een goeie regenbroek kopen…….want da komt van pas.

 • Mike said

  Hier achter de hoek bij ons verkopen ze van die elektrische scooters. Al een paar keer over nagedacht om me daarvan eentje aan te schaffen.

 • Timo said

  Ne Koreaan….bangelijk…vooral de PVG nummers… :-)

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Hoog paparazzi gehalte

Leave a Reply