8/7 2009

Workshop Lightroom 2

5

Op uitnodiging van LVTPR en Adobe was ik samen met een aantal andere fotografen uitgenodigd om een workshop rond Lightroom 2 bij te wonen gegeven door Piet Van den Eynde en Ton Frederiks, Senior Application Engineer bij Adobe. Na een lekker hapje werden we een conferentiezaaltje ingeduwd alwaar iedereen vlotjes zijn laptop bovenhaalde, behalve ik. Ik kwam om te luisteren niet om te prutsen, twitteren, mails te lezen etc ondertussen, anders ben ik veel te snel afgeleid.

Op twee uurtjes tijd werden we door de grootste en belangrijkste features van Lightroom 2 vakkundig rondgeleid onder vakkundige begeleiding van de eerder vermelde heren. Hier en daar was er nog wel iets wat ik niet helemaal kende maar de meeste functionaliteiten waren bekend. Ik gebruik ze daarom niet maar ik heb er zeker al met geëxperimenteerd. Het was en gezellig samenzijn en ‘t was leuk bijpraten met een aantal mensen. Maar ik kijk toch uit naar de experienced version van deze workshop.

Adobe Lightroom 2 Workshop

[ more pics ]

5 Responses to “Workshop Lightroom 2”

 • Serge Van Cauwenbergh
  Twitter: serge_vc
  said

  ‘t Was een plezante bijeenkomst! Nu nog het boek eens deftig doornemen. Ik denk dat ik daar ook al veel info kan uithalen wat ik nog niet weet of bepaalde technieken kan verfijnen.

 • Knappe foto die de sfeer mooi weergeeft!
  @ Serge: probeer de case eens om visitekaartjes te maken op basis van je favoriete foto’s… Daar ben je toch al een tijdje mee zoet :-)

 • yab said

  Klopt het dat er maar één vrouw aanwezig was die die workshop? Triestig.

 • @Jab: Nope: twee vrouwen, sart en Matuvu.
  Het was een erg inspirerende avond, dankzij de presentatie, maar ook dankzij de aanwezigen. Ik ga nu ook eens in het boek duiken want ik denk ook dat ik mijn technieken kan verfijnen om foto’s af te werken, maar vooral om er achteraf meer mee te doen.

 • no portable for mij ook nie!
  kzou wel eens al die tethered foto’s willen zien – lijkt me leuk, bvb die van bruno.

  was leuk avondje, en boek valt ook goed mee: vlot geschreven, en vooral logisch zodat je goed weet wat je aan het doen bent.

Leave a Reply