6/7 2009

over ‘t water

4

Gisteren met de fiets het veer in Hemiksem genomen om overgezet te worden naar Bazel om daar het hinterland een beetje verder te bekennen. Echt heerlijk hoe op een boogscheut van de drukke stad zo’n heerlijk stukje rust te vinden is. Brede velden naast elkaar gescheiden door bomen. Enkel  in de verte zie je af en toe een schimp van de industrie die als een stille getuige toch aanwezig is.  Al een geluk dat er bomen waren want plots bevonden we ons in een gigantische stortbui die ons doorweekte tot op het bot.. gewoon geen ontkomen aan. Er waren er zelf onder ons die in de struiken zijn gekropen in de hoop beschutting te zoeken.. te-ver-geefs! Enfin, de zon was super snel weer prominent aanwezig.

Bazel

Het heeft wel iets zo een veerpont, een vorm van onthaasting kun je wel zeggen. Aanpassen aan tijdschema’s van anderen, het veer missen wil zeggen dat je nog wat pintjes kan bestellen op café want het volgende veer is er pas binnen een uur… Daar gaan ze mij nog zien verschijnen, zowel op ‘t veer als, op het rustieke linkeroever, als in ‘t café… [ view big ]

in Lifelog Tags: , ,

4 Responses to “over ‘t water”

 • tettinx said

  Nice … goeie tip!
  Onthaasten, pintjes, water, buiten, … en dat met dit weer!

 • Charlo said

  Volgende keer moet je eens doorrijden naar Rupelmonde , naar de Mercator-toren. Zeer mooi uitzichtpunt.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Ha dat is een goed idee! I’ll keep that in mind next time!

 • Jo said

  Hallo

  Woon in Sint-Niklaas. Ook wel een drukke stad. Ben ook even gaan fietsen over ‘t water in Hemiksem. Rustig om daar te fietsen moet ik zeggen. Zal ik nog doen.

Leave a Reply