28/6 2009

Ha ons moeder sé

5

ons moeder

Ons moeder sé.. alle felle karaktertrekken die ik mijn genen en ziel heb zitten komen van mijn moeder. Versta me niet verkeerd, mijn moeder is een zachte, sterke en intelligente vrouw maar aangezien wij alletwee een zéér extravert en explosief karakter hebben, gaf dat in het verleden al eens stevig vuurwerk bij ons thuis… . Mijn moeder studeert nog steeds aan de open universiteit en daar bewonder ik haar voor. Italiaans, kunstgeschiedenis, …  elk jaar legt ze nog met succes goede examens af. Alhoewel dat het mysterie van waar mijn nonchalant studeren vandaan kwam, de laatste jaren stilletjes aan is opgelost….

Mijn moeder heeft atijd een geduldig luisterend oor en zéér gericht raad op emotionele of andere problemen. Ze beoordeeld zéér weinig en is redelijk ruimdenkend … Ik heb slechts één continu discussiepunt met haar: als het aan mijn moeder lag droeg ik altijd een kostum, want ze vindt nette kleding belangrijk. Ik veeg daar falikant mijn broek aan, alleen op gelegenheden die voor haar belangrijk zijn zoals feestdagen en familiebijeenkomsten doe ik mijn best en steek mezelf in ‘t pak. En met die compromis kunnen we beiden leven!

Het leukste aan mijn moeder is het geluk dat je van haar gezicht kan aflezen als ik plots en onverwachts kom binnenvallen met de woorden: “Hà ons moeder sé!”, dan glimlacht ze tot achter haar oren, geeft ze mij een dikke kus en zegt ze: “och jongen ik ben zo blij dat ik u zie” …

[ view big picture ]

in Foto , Lifelog , people Tags:

5 Responses to “Ha ons moeder sé”

Leave a Reply