15/6 2009

Meneer…

5

… kan u mij even helpen met mijn banden op te pompen!? Dat is een zinnetje dat ik de laatste  4 weken bijna wekelijks heb mogen aanhoren. Telkens al ik ging tanken kwam er steeds een of andere vrouw vragen of ik kon helpen met haar banden op te pompen gepaard van een hulpeloze en in sommige gevallen waanhopige blik. Blijkbaar is dat voor sommige vrouwen redelijk onoverkomelijk die automatische pompen aan tankstations. ‘t Is nochthans simpel:

Je bevestigt de pomp op het ventiel van de desbetreffende band, je geeft het aantal bar in dat de band moet hebben en drukt op de groen knop. En om te achterhalen hoeveel bar je band kan hebben, moet je even kijken aan de binnenkant van (meestal) het passagiers portier. En 30 seconden later is het gepiept.

Wat me ook steeds opviel is dat ik uitgekozen werd uit meestal vier andere aanwezige mannen in het tankstation. Niet dat ik er knapper ofzo uitzie maar gewoon omdat ik meestal de enige ben die geen kostuum aan heb ‘s morgen al tankend aan de A12. Conclusie, vrouwen vinden mannen in kostuum misschien aantrekkelijk maar ze hebben er zeker geen praktische hulp van nodig. Of ‘t kan zijn dat ik er gewoon vriendelijk en hulpvaardig uitzie…

5 Responses to “Meneer…”

 • karim said

  of je draagt een hemd met opschrift “Dunlop”

 • Timo said

  Of je lijkt meer en meer op BIBBENDUM…:-)

 • herm said

  Of ze weten dat kostuums in leasewagens rijden en leasewagen-eigenaars zich niets aantrekken van hun auto, banden,…

  Oeps, ik heb vandaag ook een platte band en terwijl ik rustig bij de klant verder werk, mag een pechverhelping seffens mijn auto komen halen en herstellen. ;-)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Kijk eens aan… family man heeft latijn geleerd!

 • ysabje said

  Hoe simpel het ook is, ik begin er ook bijna nooit aan. Ik doe het niet genoeg. en ge wilt niet – zoals bij een fiets – uw banden aflaten heee… ;-)

Leave a Reply