10/6 2009

couch working

1

Om de week of twee werk ik eens een dagje van thuis uit. Meestal doe ik dat als ik veel schrijf en administratief werk heb. Kwestie van eens ongestoord te kunnen doorwerken. Ik ben nogal snel afgeleid dus dat helpt dan wel eens. Op zo’n dagen kan ik echt bergen werk verzetten, maar daar ben ik zeker geen unicum in, dat is bij veel mensen het geval.

Daarnaast vind ik het gewoon fijn om in  mijn eigen vertrouwde omgeving te vertoeven, je eigen muziek op de achtergrond, de zelfbereide koffie in een mok dampend naast op tafel of op de leuning van de zetel, je favoriete schnabbels in de kast op slechts drie passen,  ‘s middags even slenteren naar de broodjeszaak op de hoek voor het betere broodje.  Meestal steek ik de was dan nog even in en rommel ik wat op, ik weet het vreemd dat ik het vermeld maar het is allemaal zo verdomd handig die paar half uurtjes die je daarmee wint in ‘t weekend. Want am Wochende heb ik een hekel aan huishoudelijke taken, een allergie zelfs! En variatie is ook weer zo een belangrijk thema voor mij, na een dag elders gewerkt te hebben is de week weer helemaal gebroken,  alléén maar voordelen dus! Om dan nog maar te zwijgen van de tijd die ik win op de files, minstens twee uur uitgespaard, dat is op zich al een reden genoeg!

Versta me niet verkeerd, er is geen haar op mijn hoofd die zegt dat ik meer dan 1 dag op de week thuis zou willen werken. Want na één dag voel ik me dan ook helemaal vervreemd van de buiten wereld geïsoleerd als het ware. Maar zo een dagje af en toe lekker thuis werken… i’m into that!

One Response to “couch working”

  • vroeger vond ik dat niet nodig en zelfs asociaal, dat thuiswerken. maar sinds ik tegenwoordig een heenreis van 1,5 uur heb en terug want ‘t zelfde (en dan mag er nix misgaan) probeer ik toch ook zeker om de 2 weken een dag van thuis te werken. de werkgevers zouden daar iets soepeler in moeten worden; het kost hen minder onkosten en de werknemer is minder gestresseerd.

Leave a Reply