9/6 2009

voetbalhomo’s

5

Vanmorgen op de radio: 81% van de voetballers in eerste klasse wil geen homo’s in hun voetbalploeg. Ik dacht even dat ik het verkeerd begrepen had. Maar is dat niet een rechtstreekse vorm van discriminatie!?

Het is ook zéér frapant dat de meeste van die voetballers nogal hard bezig zijn met hun status en imago. Ze zien er buiten de lijnen meestal uit alsof ze recht van de catwalk komen. Ze laten hun haar kleuren, ze hebben de duurste en chicste kleren aan, dragen blitste schoenen en hebben meestal een Louis Vuitton of Prada handtas bij zich, laat het ons dan nog male bag noemen…. dus ze hebben wel degelijk een ijdel en vrouwelijk kantje. Waar op zich totaal niks mis met is. Verzorgd voorkomen dat is een mooie zaak, zeker voor de omstaanders die er op moeten kijken. Maar ik vraag me af waarom ze schrik hebben om met homo’s in de ploeg te staan. De meeste homo’s die ik ken zijn ook verzorgd, welbespraakt, gedereven en delen dezelfde interesses in kleding en uiterlijk als hun voetballende confrators. Hebben voetballers dan schrik dat ze plots aangetrokken gaan worden tot mannen die identiek dezelfde interesses hebben. Of zijn ze zo vrij om te denken dat ze zo aantrekkelijk zijn dat elke homo sowieso aangetrokken zou zijn tot hen en dat hen dat in een lastig parket zou brengen. Volgens mij is het beeld van homo’s nogal stereotyp en krijgen we daarom zulke vreemde percentages in polls.

Ik wil hier ook niet alle voetballers en/of homo’s over dezelfde kam scheren, maar zulke percentages neigen toch naar extremen en serieus verkeerde percepties.

5 Responses to “voetbalhomo’s”

 • Wim said

  Het is inderdaad een vrij krasse uitspraak om zomaar te zeggen dat ze geen homo’s in eerste klasse willen.
  Ik vraag me trouwens af of ze zulke uitlatingen voor de microfoon zouden durven herhalen.

 • Mike said

  Voetbal, als je het al als sport kan beschouwen, is een echte jeannettesport. Niks voor homo’s dus :-) Die moeten maar échte mannensporten doen!

 • Timo said

  Wa is er nu eigenlijk zo verkeerd aan homo’s op een voetbalveld….’t is nu niet dat die allemaal in ne rozen badjas op dat plein staan te flaneren hé…… hoewel ik er ééntje ken die dat zou aandurven…:-)

 • nadja said

  Het blijft een hardnekkige gewoonte onder mensen dat homo-dissen stoer is. Vréselijk irritant!

 • jos said

  Kleine correctie: het aantal was 69%, nog altijd veel te hoog maar toch al dichter bij het mannelijk maatschappelijk gemiddelde dat ongetwijfeld ook veel te hoog is.

Leave a Reply