30/5 2009

Yes I bounce

2

Deze week een California Sunbounce op de kop getikt. De kleinste versie, een micro mini. Ik hou het graag compact en wil die vooral om op verplaatsing snel wat cachet te geven aan portretten. Ik heb nog niet veel tijd gehad om er met te experimenteren maar toch al even snel wat mét en zonder foto’s.

Eerst het beeld waarbij ik de sunbounce niet gebruikt hebt. Ik gebruik spotmeting op het gezicht om hier toch zoveel mogelijk licht op te krijgen, met het volgende resultaat.

Micro Mini Sunbounce Test (Without)

Je ziet duidelijk dat de achtergrondbelichting nog steeds dominant overheerst in het beeld en het gezicht eigenlijk overheerst. Nu het beeld waarbij ik de zon (die weerkaatst in de ruiten van het gebouw naast ons) reflecteert via de sunbounce op het gezicht van the misses. Ook hier weer spotmeting gebruikt op het gezicht. Maar door de weerkaatsing van van de sunbounce steekt het gezicht feller af ten opzichte van (de toch al) fel belichte achtergrond.

Micro Mini Sunbounce Test (With)

Het gezicht is nu duidelijk belicht en tekent mooi warm af ten opzichte van de achtergrond. De warme kleur is ook bekomen door het type zeil dat gebruikt is (zebra: mix zilver/goudkleur).
Binnenkort wat meer beelden, deze waren louter om het effect ana te tonen.
Ik ga hier zéér véél plezier aan beleven.

2 Responses to “Yes I bounce”

  • Bounce jij nu ook al?!
    Grrrr…. ik moet dringend ook zo’n Sunbounce op de kop tikken!!

  • ysabje said

    ik zie zo waar de foto gemaakt is!

    en ik snap dat wel dat bouncen, maar ik vind de eerste misschien toch wel een beetje een mooiere foto dan de tweede…

Leave a Reply