25/5 2009

The Long Weekend

2

Zoals al gezien heb ik een verlengd weekendje in de bergen doorgebracht. 930 km bollen en dan 4 dagen vollop genieten van ontspannen,  wandelen in de bergjes en vrienden rondom jou. Ik was echt vergeten hoe gek ik op de bergen ben. Ne mens voelt zich direct terug nederig als je daar loopt, eeuwen oude bergen die op je neerkijken en bij elke helling die je op wandelt er aan doet herinneren dat jij de berg moet overwinnen en niet andersom. Ongeloofelijke uitzichten, eindeloos veel variatie op hetzelfde thema, het weer dat in een fractie van een seconde van stralend naar onweer kan omslagen… ‘t leven in zijn ongecompliceerdste vorm: daar hou ik van.

Vercorin

De mensen leven daar anders dan wij gewoon zijn, die volgen het ritme van de natuur en de seizoenen… overal waar je kijkt zie je natuur en groen en af en toe staat daar een menselijk bouwseltje tussen maar het evenwicht helt zwaar door naar de natuur. Dat is net het omgekeerd wat wij gewoon zijn: alles in functie van de mens met soms een streepje groen.

En dan zo heerlijk slenteren op de bergpaden je komt bijna niemand tegen op een hond na. Je hoort enkel wind zoeven langs je oren, de zon branden op je hoofd en voor de rest ben je alleen met je gedachten… eindeloos tijd om je herspinsels te laten afdwalen en zonder het weet zet je de zaakjes terug op een rijtje. Plots weet je weer wat belangrijk is en waar je jezelf op moet en wilt focussen.

Vercorin

Ik denk wel dat ik daar zou kunnen aarden: een nederig dagjobke in een café of restaurant en genoeg tijd hebben om met de misses en met de camera door de bergen te zwerven.

[view picturesfull screen]

2 Responses to “The Long Weekend”

  • tettinx said

    Vercorin … blijft een topper!
    Schoon fotookes.
    Ferket la Star des Montagnes …

  • Blogje said

    Aha, die mensen ken ik, en dat bankje en dat uitzicht ook. Al een paar keer op gezeten en deze zomer gaan de wielen terug die richting uit. Kan niet wachten tot ik weer daar op dat bankje in het zonneke naar de vallei kijk. Hmmm, Vercorin, here we come.

Leave a Reply