19/5 2009

vierdaagse

3

De  mei-maand, man dat is toch de beste maand in heel het jaar. Een aanéénschakeling van de vrije dagen, bijna elke werk week is gebroken.  En als je wat creatief met de dagen omspringt kan je er al gauw een paar keer een paar dagen tussenuit. Weekends veranderen van het snel in orde brengen van practische zaken naar een zee van vrije tijd en gewoon uw goesting doen. Ik zou er met kunnen leven één extra dag weekend en ik wil er gerust voor inboeten qua loon. 1 Dag extra voor jezelf, voor je hobby, voor pinten te gaan drinken met vrienden,  op ontdekking gaan ergens in België en buurlanden of 100% aandacht aan uw lief te geven.

Ik denk zelfs dat dit ten goede zou komen van de productiviteit in ‘t algemeen, laat staan van werkgelegenheid. Als iedereen nu maar vier dagen in de week moet werken en de bedrijven 5 dagen openblijven, dan is er een extra werkplek voor handen voor iemand anders, halftijds, deeltijds of weet ik veel wat. Op een afdeling kan je toch perfect een vier werkdagen van 2 werknemers verspreiden over 5 dagen. Eén dag op de week moet je dan een tandje bijsteken maar je krijgt er een extra vrije dag voor terug… zo moeilijk kan dat toch niet zijn! En ik zou veel gemotiveerder aan mijn vierdaagse werkweek beginnen. Hogere productiviteit door meer levenskwaliteit te bieden… ik geloof erin!

3 Responses to “vierdaagse”

  • jim-bar said

    da hangt er serieus van af. ik heb es kei veel verlofdagen over gehad en in november én december telkens er een 5 dagen week was 1 dag verlof gepakt. dacht dat leuk was max 4 dgane per week werken. Kwam ik maandag aan en kon ik al kei hard bijwerken (bovenop het gewoon werk) omdat er vrijdag van alles was gefoefeld achter mijn rug en tegen woensdag moest ik al vooruitwerken om het werk dat vrijdag zeker gedaan moest zijn klaar te hebben ten laatste donderdagavond, tesamen met het werk van woensdag en donderdag. dat werkt als er goeie back-up is, dus: ook administratie en al wordt bijgewerkt. maar ja, het hangt er van af waar je werkt.

  • ik ben helemaal pro. alleen zal iedereen ofwel vrijdag ofwel maandag verlof willen nemen om een lang weekend te hebben.

  • Bloem said

    Mijn gedacht …

Leave a Reply