17/5 2009

Nottebohmzaal

4

Op onze wekelijkse zwerftocht door Antwerpen liepen we over het Conscienceplein en werden daar aangesproken door een sympathieke museumgids die ons vroeg of we eens een kijkje wilden nemen in de Nottebohmzaal van de Consciencebibliotheek en met een postkaart van de zaal binnen trok hij meteen onze aandacht. Een prachtige historische bibliotheek zaal vol met oude boeken die ter hand zijn genomen door meninge beroemde historische figuren. Deze zaal is slechts een aantal maal per jaar toegankelijk, dikke chance gehad wij dus!

Nottebohmzaal

Ik was echt onder de indruk van deze zaal en haar hisorische inhoud. Ik las in de folder dat er hier voor 35km boeken achter elkaar staan.. Impressive!
[more pics- full screen ]

4 Responses to “Nottebohmzaal”

 • Bart said

  Wow, cool! Chance gehad precies!

 • ysabje said

  ik ben er ooit geweest toen er een mummie tentoongesteld stond. Ik vond de zaal mooier dan de mummie ;-)

 • Bloem said

  Daar begin ik nu gelijk van te kwijlen. waw.

 • Sas said

  Ziet er prachtig uit…zou ik ook wel eens in het echt willen bewonderen!

Leave a Reply