11/5 2009

Quo Vadis II

3

Dit weekend nog eens alle pro’s & cons tegen elkaar afgewogen over verhuizen buiten Antwerpen en the misses heeft de doorslag gegeven. Ze wil niet buiten Antwerpen gaan wonen, ondanks het feit dat ze elke dag naar Ukkel moet rijden vanuit de koekestad. We kunnen beter hier in Antwerpen naar een andere appartement zoeken en dat kopen dan elders buiten Antwerpen gaan wonen om dan later weer opnieuw weer te keren naar de roots. Een opluchting voor mij… ik zou het enkel voor haar gedaan hebben, dichter bij Brussel, met plezier zelfs maar al zij er geen graten in ziet dan hoeft het voor mij ook niet.

Ik werk nog altijd om te leven, niet leven om te werken. Dat wil dus ook zeggen dat de levenskwaliteit van de plek waar ik woon primeert boven een korter ritje naar ‘t werk rijden. Want nu werken wij alletwee in Brussel maar dat is ook geen vaststaand feit. Antwerpen heeft een meerwaarde voor mij waar ik niet van wil wijken, ondanks mijn haat – liefde verhouding met de stad.

En dat kopen lijkt me inderdaad een goeie investering. Vanaf nu zijn we dus actief op zoek naar een appartement in het Antwerpse. Als iemand goede tips weet, let us know!

3 Responses to “Quo Vadis II”

 • ine said

  Enjoy, en vooral, hou idereen op de hoogte van je ervaring bij de banken.

  Enkele tips die ik alvast meegeef: zwaar onderhandelen, en bij alle banken aankloppen. En je niet laten verleiden door een goed tarief, maar ook de ‘zijkosten’ naar beneden proberen halen want anders lappen ze je gegarandeerd een veel te dure schuldsaldoverzekering aan je been. Zeker de grootbanken verpinken niet als ze zonder aarzelen ’3500′ euro zeggen.
  (Ik ken er velen die dat betaald hebben.
  Zelf ben ik dankzij een gesprek met Axa naar 1300 kunnen gaan. Voor hetzelfde…)

  En zo zijn er nog een paar valkuilen.
  Jammer eigenlijk. Je bank zou het goed met je voor moeten hebben, helaas is dat niet altijd zo.

 • Gerty said

  Als je een lening neemt: zeker naar immotheker gaan! :)

 • Lancelot said

  Tip : landbouwkrediet… Maar eerst iets vinden… In welke budgetklasse zoeken jullie trouwens? En aan welke criteria moet dat appartement voldoen? Geen onbelangrijke vragen (en zo zijn er nog een pak meer)… Misschien voer voor een volgend artikel?

Leave a Reply