5/5 2009

Studioflitsers

2

Een tijdje geleden kon ik van een vriend wat studioflits-materiaal lenen om eens te proberen. Het betrof D-Lite 4 to go set: een leuk en compact setje studioflitsers dat je eenvoudig kan meezeulen en snel kan opzetten. De resultaten daarvan waren zeer bevredigend. – Check die set -

Portraits

Ik was dus ook aan ‘t opteren om die set over te kopen tegen een zacht prijsje, maar dat ging niet door omdat de eigenaar terecht zelf ook nog gebruik wilde maken van het materiaal. Op zoek naar een alternatief ben ik bij Servix eens gaan kijken. Daar hadden ze diezelfde set in promotie maar na wat over en weer praten en na het eerder ingewonnen advies van Pietel, heb ik toch besloten om een maat hoger te kopen: de Elinchroom Style BXRi 500.

Elinchrom BX 500Ri

Ze zijn steviger waardoor er grotere softboxen opgezet kunnen worden, kunnen een langere en frequentere flits-sessie probleemloos doorstaan en kunnen krachtiger flitsen, zacht flitsen is een minpunt. Verder kan je met de bijgeleverdere Skyport remote de kracht van beide flitsers regelen alsook de modeling light. Want, en dat is geen onbelangrijk detail, de receivers zitten in de monoblocks ingebouwd. Dat scheelt wat klauter en aansluitwerk, zowel in het opzetten als het later bijstellen van de flitspower. Twee compacte zakjes: een voor de statiefjes en eentje met 2 monoblocks and you’re good to go. Binnenkort zal ik wat beeldmateriaal posten met de eerste resultaten. En natuurlijk diegene die de photowedstrijd wint zal natuurlijk ook het nieuwe materiaal mogen ondergaan. Tot zover de theorie, de beelden volgen.

in Foto , gear Tags: ,

2 Responses to “Studioflitsers”

  • ysabje said

    ik snap er weer niks van. Ik heb nog zoveel te leren! en jammer genoeg zal ik dus niet de wedstrijd winnen en het materiaal van naderbij kunnen aanschouwen…

  • Dynaries said

    Prachtige set gekocht zeg. Dit is ook nog wel iets op mijn verlanglijstje.

Leave a Reply