29/4 2009

Quo Vadis

11

Als je één ding van mij kan zeggen is dat ik beslissingen kan nemen als geen ander. Als mij iets goed lijkt dan doe ik dat gewoon, ongeacht de gevolgen. Twijfelen is niet iets dat in mijn aard ligt. Van de meeste beslissingen heb ik dan ook geen spijt en moest die beslissing dan tegenvallen dan zal ze wel leiden naar een andere goede beslissing, een beetje zoals lotsbestemming. Eenvoudige maar ook harde en ongemakkelijke beslissingen, ze passeren de revue bij mij zonder al te veel (uiterlijke) emotie. Bijna alles is tijdelijk in mijn ogen, bijna alles hé.

Maar op één zaak krijg ik het toch moeilijk over mijn hart om zomaar de beslissing te nemen. Antwerpen verlaten… het valt me niet makkelijk. Het lijkt echt een peuleschil deze beslissing, maar ze valt me zwaar. Waarom weet ik niet juist, ik heb de stad vanbinnen en buiten ondersteboven gekeerd en ik ben ze zo beu als kou pap, maar toch woon ik er graag. Misschien net omdat ik ze zò goed ken dat het me zwaar valt. Maar er zijn opportuniteiten waardoor ik wel eens héél dicht tegen Brussel kan gaan wonen, ook weer tijdelijk, dus ik ga het toch lekker ga doen. ‘t Geeft daarbij de mogelijkheid om Brussel eens wat van naderbij te bestuderen. Want Brussel is de enige echte stad in België en dat bedoel ik dan in de negatieve en positieve zin. Brussel is echt groot, lelijk en onpersoonlijk, er zijn wijken waar je niet moet komen of mensen die geen respect voor een mensenleven hebben doen je wat aan. Maar het heeft ook veel meer variatie in petto voor een change-addict als ik. Antwerpen is een dorp voor mij, een groot dorp weliswaar, en dat bedoel ik dan weer in de positieve zin. Misschien moet ik gewoon even weg uit Antwerpen om het later weer beter te apprecieren.

in Lifelog Tags: ,

11 Responses to “Quo Vadis”

 • ysabje said

  zo kordaat kunnen beslissen dat is een gave. Ik merk dat ik grote beslissingen veel makkelijker neem dan kleintjes. ik kan twee uur twijfelen of ik nu gele of zwarte rozijnen moet kopen…

  Maar antwerpen verlaten dat is een speciale keuze. Dat is die van een schipper die beslist niet meer te varen. Ofzo.
  Ik vind niet dat je het moet doen (brussel zuigt, je komt er nooit meer van terug en het is veel te groot), maar een mens doet wat hij niet laten kan…

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Das ne sterke:
  “Dat is die van een schipper die beslist niet meer te varen.”

  Moet ik onthouden…

 • marko said

  Weet dat ge de jongen wel uit A. kunt halen maar A. niet uit de jongen.

  you’ll be back….

 • babsie said

  Hey Nico,

  meisje uit B verwelkomt jongen uit A!
  en ge zult zien dat gij hier direct uwen draai gaat vinden, want B zuigt inderdaad aan, en ge wilt er inderdaad nooit meer weg ;-)

 • Als je er werkt snap ik het wel. Maar wat mij betreft : het enige goede aan Brussel is de eerste trein terug naar Antwerpen… :-)

 • Ik ben het helemaal eens met Marko en Lancelot. Dit is een beslissing die ik niet zou willen nemen.

 • Pietel said

  Ik zijn eens benieuwd.

 • Timo said

  Brussel zuigt……nu gaat hij er zeker naartoe!

 • tiny said

  We zullen u missen.. en jij ons nog meer…
  Kom maar snel terug, t leven is plezanter int stad :-)

  Moedige beslissing!

 • Pietel said

  New York schijnt ook wel leuk te zijn.

  Alleszins, als je in Brussel gaat wonen, zoek u dan een leuk wijkje uit. Sint-gillis, de betere kant van schaerbeeck, Elsene of midden in de vijfhoek. Dan wandel je je deur uit en is er meteen wat te zien. Ga zeker niet aan de rand zitten. Dan kan je even goed in Schoten gaan wonen.

 • Ha als volbloed Antwerpse die nu al een jaar naar Brussel is uitgeweken heb ik slechts 1 woord: DOEN!

  en volg Pietels raad: ga in St Gilles of aan Fernand Cocq – Flagey wonen, of op wandelafstand van St Goriks (zoals ik!) of rond het Vossenplein en de Hoogstraat – echt zaaalige buurten!

  Brussel is echt waar een pak uitdagender dan Antwerpen, nog meer stad, meer echt, meer diversiteit, meer smeltkroes, verrassender en meer te doen.

  Daarnaast is het toch gewoon logisch en getuigt het van gezond verstand dat je je werkdag niet met minstens twee uur wilt verlengen door files – ik heb er vb do av 2 uur over gedaan om in A te geraken… Dat is gewoon echt idioot!

  En you can take the girl out of Antwerp, but never Antwerp out of the girl, dat gaat zeker voor mij op. Ben – als ik terugkeer naar de Koekenstad – er nog steeds dol op. Maar ik ga inderdaad niet meer definitief terugkeren denk ik.. :)

Leave a Reply