25/4 2009

Zwarte Haan

0

Gallo Nero

Gisteren met the misses gaan eten in Gallo Nero: een cozy Italiaans restaurant in Antwerpen. Heerlijk – eerlijk eten en vooral zo’n charmante bediening. Ik was gisteren al gecharmeerd door het karakter van de Italiaanse man die ons bediende. Hij, samen met zijn belgische vrouw, hebben dit restaurant 2 jaar geleden geopend. Ik vroeg hem gisteren of ik vandaag mocht terugkomen om eens wat foto’s te trekken van hen en het restaurant: een héél simpele ja volgde daar op. 

Dus vandaag stond ik daar weer en werd voorgesteld aan zijn vrouw die net uit de keuken kwam met een nieuwe probeerseltje: Sint Jacobsschelpen met truffel-olie en witloof. Luidruchtig aan discussierend in ‘t Italiaans,  bespraken zij hun bevindingen terwijl ik rustig wat rondkeek en foto’s trok. Ze vroegen of ik ook wou proeven en wilden weten wat mijn bevindingen waren. Die ik dan ook eerlijk heb gegeven: het waas heerlijk alleen het witloof smaakte te sterk af en de man beaamde me dat. En of ik koffie wou en of ik tiramisu erbij lustte … en ondertussen babelend over koetjes en kalfjes, foto’s trekkend …Het hele gesprek gebeurde in een mix van Vlaams – Frans – Italiaans maar op geen enkel moment was dat een issue. 

Heerlijk was dat, ik mocht gewoon bij die mensen binnenvallen in hun dagelijks doen, rustig praten met hen en impressies vastleggen zonder dat zij daar een probleem van maakten. Ik hou van zulke openheid, ik hou van open sociale goedaardige mensen. Mensen zouden wat meer zo moeten zijn. O ja, en ‘t eten is daar geniaal lekker…

[nog wat impressies]

Leave a Reply