13/4 2009

Parijs

1

Dit weekend een paar dagen in Parijs vertoefd. Daar waar ik vorig jaar in deze stad nogal onder de indruk was het monumentale,  bombastische en historische, zoveel was ik deze keer onder de indruk van de mensen die zich tussen deze monumentale gebouwen bewegen. Nog nooit heb ik een stad gezien waar zoveel mensen buiten leven en de publieke ruimtes zo optimaal benutten en weten te appreciëren. Parijs heeft een dozijn aan prachtige parken en pleintjes waar na de werkuren vlotjes wordt neergestreken om bij een pint of fles wijn te babbelen: jong en oud, vrienden, koppeltjes, buren collega’s allemaal kruipen ze bij elkaar. De parken zijn zo groot dat je nooit het gevoel hebt dat je als een bakvis in een groen aquarium zit… alles ademt groen, gezelligheid en ruimte uit, en dat alles in een prachtig historisch kader. Daar zit ‘m de magie voor deze stad, de perfecte combinatie tussen werken en leven in een prachtig kader!

Quality time

Bovenstaande foto is getrokken aan Canal St Martin in het 19e Arrondissement. Ongeloofelijk leuke strook waar je héél veel gezellige bars, brasseries kan vinden. Dit koppel zat er gezellig gitaar te spelen, te zingen en pinten te drinken…. soms is geluk niet ver te zoeken!

[ Bekijk de volledige set (32) – full screenkaart ]

in Foto , Lifelog , people , places Tags:

One Response to “Parijs”

  • micheke said

    Ok, ik ga een advertentie plaatsen in de krant: V zkt M vr uitstapjes naar Prs! Want ik wil ook gaan!!!

Leave a Reply