12/4 2009

en dan nog even dit

1

Dat ik op de Netlog Brand & devellopers day was, dat hebben velen van jullie aan de lijve kunnen ondervinden: tijdens één van hun presentaties zeiden ze dat je nu ook via de iPhone gemakkelijk vrienden kon toevoegen… Practisch als ik ben viste ik toen even mijn oude netlog account onder uit het stof en surfte naar de friendfinder toe… en daar is het misgelopen! Ik had nog niks geselecteerd maar blijkbaar bleef de wifi wat hangen en heb ik meerdere malen op dezelfde knop gedrukt, daardoor heb ik ongeveer naar de 1540 contacten in mijn gmail een mailtje verstuurd met een vriendelijke friend request… Daar heb ik al hopen reactie op gekregen want sommige mensen staan met hun 8 mailadressen in mijn adresboek of all@company.com zat er ook een paar keer tussen, dus die hadden een halve zenuwtoeval! Dat velen dan niet doorhadden dat er iets foutgelopen was snap ik ook niet maar enfin!  Anderen hadden dan weer geen recht van zagen want die moesten maar al blij zijn dat er nog mensen waren die hun vriend überhaupt wilden zijn. Sommige vonden het zelfs de moeite om er over te bloggen. Maar kortom:  ik begrijp hun gerieven… spam is niet leuk!

Tot overmaat van ramp stuurt Netlog zeven dagen na het eerste mailtje, dat in mijn geval al een fout was, een reminder, in mijn geval naar de 1540 contacten. Weer heb ik ik tal van mensen virtueel tussen de benen gestampt, wéér waren er mensen die niet snapten dat er iets fout was gelopen. Enfin, de nouveau een mailbox vol met replies… én weer wat sussende mailtjes van mij!

Ik ga het nog één keer zeggen, sorry dat Netlog jullie spammed uit mijn naam!

Aangezien ik op sommige vlakken nogal Middeleeuws denk, moet er in zo’n geval een schuldige aan de schandpaal gezet worden. Beschouw deze post als de schandpaal, daarnaast vond ik het schavot ook nog wel gepast: dus bij deze heb ik mijn Netlog account officieel gekilled.

Dat is trouwens geen sinecure hoor: via faq moet je op – delete – zoeken, niet op afmeleden, verwijderen, account, … want dan krijg je niet het juiste resultaat. Alleen delete geeft je de juiste prcedure.

Dat dit niet de schuld is van Netlog of de wifi voorhanden weet ik ook wel… mijn eigen dikke schuld! Maar waar ze bij Netlog wel eens mogen over nadenken is het nut van die reminders, en als ze die dan al nuttig vinden moet er dan geen opt in voor zijn, of een limiet per reminder reeks, of gewoon een bevestiging van de account houder.

in G33k , Lifelog Tags: , ,

One Response to “en dan nog even dit”

  • ysabje said

    afschuwelijk zo’n situaties. ik heb onlangs iets gelijkaardigs voorgehad. De geovlgen bleven overzichtelijk maar ik voelde me vooral heel erg lullig!

Leave a Reply