25/3 2009

Skimmer

9

Sinds het begin van social networks ben ik al op zoek naar een handige application die alles wat die social stuff aggregeert. Velen pasten de revue maar werden onwaardig bevonden. Enerzijds omdat ze onpractisch, lelijk, onhandig waren. Anderzijds omdat ze dan zelf nog eens een social network op zich waren en dat was het laatste wat ik wou, nog een social ding erbij. 

Vandaag ben ik op Skimmer gestoten: een Adobe Air app die er visueel sterk uitziet met neigingen naar het minimalistische, what we like. Wat betreft services beperkt hij zich tot de essentie: twitter – flickr – facebook – youtube – blogger – … voor mij voorlopig genoeg, maar ik ben zeker dat er later nog services gaan bijkomen. Interface-wise is alles heel overzichtelijk weergegeven. En je kan zéér eenvoudig posten naar meerdere services tegelijkertijd, filteren op service, … Het enige nadeel dat ik in een half uur prutsen heb gevonden is dat je niet eenvoudig je Direct Messages & @ Replies kan terug vinden.

in G33k , Useful Tags: , , ,

9 Responses to “Skimmer”

 • Bart said

  Maar is daar nu persé Air voor nodig vraag ik me dan af? Wat is de meerwaarde ervan? Een installeren en zien…

 • pvw said

  try http://pvw2180.storytlr.com/ or http://www.sweetcron.com/

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @pvw: dat zijn websites.. ik bedoel desktop app En die sweetcron heb ik een jaar gedraaid, en ben er nu vanaf gestapt

 • frans said

  t ziet er geil uit, vooral leuk dat je kan fullscreenen.
  ik zie echter voor mezelf te weinig nut in een programma dat ik enkel installeer op mijn eigen pc. m’n netvibes.com toont dezelfde info ook op mijn werk of andere pc. jammer dat er geen google reader in steekt.

  grote bug wel blijkbaar; ik kan foto’s naar flickr uploaden, en toevoegen aan een set.. .maar de lijst van beschikbare “sets” is die van Wimblog / Young Crazy Fool! WTF?!

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Dat is waarschijnlijk omdat je zijn profiel ergens hebt aangeklikt, want dat is gewoon een vlaamse blogger…

 • frans said

  alléé, ttz, ze worden niet effectief toegevoegd aan WIm zijn sets, enkel in mijn eigen stream op mijn eigen account.. Maar het lijstje van sets is wel degelijk dat van Wim. Heel erg weird :)

 • frans said

  dipfico, ik ken wim wel, maar ik heb het hier over de functie van het via skimmer zélf uploaden van eigen content naar mijn services. mijn eigen flickr service is geauthenticate met mijn eigen user/pass.

  wat doet wim zijn lijst van sets in de lijst van beschikbare sets waarnaar ik kan uploaden?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Idd, wel zéér weird… heeft die ooit eens op jou computer ingelogged geweest op flickr?

 • frans said

  nop, heb hem nog nooit int echt gezien :)
  een reboot & reboot van skimmer later zie ik nu wél mijn eigen sets

  natuurlijk wel spjitig dat ik geen screenshotje heb… was anders wel vies gat in de flickr/skimmer api

Leave a Reply