23/3 2009

I wonder

14

Ik reed daarstraks over de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen, voor diegene die niet weten wat dat is: dat is een straat bezaaid met flitspalen. Zoals steeds rij ik daar met eines Geswindigheid von 50 km/u want ze hebben mij daar al eens twee keer op dezelfde dag liggen gehad. Maar de Mercedes die naast mij reed had blijkbaar het lak aan die flitspalen en reed veel te hard. In reflex keek ik in mijn achteruitkijkspiegel (ik heb al flitservaring weet je) en zag twee felle flitsen uit “The Moneybox” flashen. 

Op het moment van het flitsen reed de te snel rijdende Mercedes ongeveer naast mij met een neuslengte voorsprong, ik weet dus zeker dat ik mee op de “money shot” sta. Wat ik mij afvraag is of die flitskast nu weet over welke auto het gaat, heeft die zone-herkenning in zijn arsenaal zitten zodat hij weet op welke impuls van zijn vizier hij gereageerd heeft? Of ben ik gewoon lekker tussen de benen gestampt door vadertje staat en een Mercedes-rijder met een stevige portie geluk? 

Met andere woorden, zijn die flitspalen een beetje accuraat en zone gevoelig?

Howstuffworks brengt al geen duidelijke uitleg en richt zich meer op speedguns,
onze overheid is zoals steeds nogal vaag en bij wikipedia hebben ze dezelfde copy writer als bij vadertjes staat gebeld. 

Is er iemand die me even kan uitleggen of ik nu moet opdraaien voor iets dat ik niet heb gedaan?

in Lifelog Tags: ,

14 Responses to “I wonder”

 • Bart said

  Stel je voor, dat zou toch écht wel balen zijn!

 • ysabje said

  volgens mij zal je geen boete krijgen. Vraag me niet hoe het werkt, maar volgens mij zijn dat slimme machientjes. Onderschat ze niet, die paaltjes… Heeft er iemand trouwens al opgemerkt dat op de leien, ter hoogte van de paardenmarkt kleine flitspaaltjes naast de groten staan? Volgens mij zijn dat die in de leer bij de groten. EEn soort babyflitspaaltjes die het voorbeeld krijgen van de groten. En op de leien zullen ze wel goed opgeleerd worden!

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Haha, grappig die palen in de leer! :-) die kleine palen zijn voor t rode licht, die grote voor snelheid! Dat weet ik dus wel…

 • Pietel said

  Krijgt de chauffeur op het linkerbaanvak niet altijd een boete? Ik zorg dat ik altijd rechts rijd op flitspaalzones als ik wordt ingehaald.

 • Mike said

  Naar ‘t schijnt kunnen die palen dat dus wel onderscheiden. Ik heb daar nog geen real-life experience mee… dus misschien toch eens iets laten weten hier?
  @Pietel: ‘k zou daar toch niet van uit gaan

 • Golb said

  Daarom flitsen ze ook twee keer. Zo weten ze de afgelegde afstand tussen twee vastgelegde tijdstippen, en weten ze perfect wie te hard reed. Als jullie beide te hard reden mogen jullie beide betalen.

 • ysabje said

  lang leve de simpele en o zo logische uitleg van golb!

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Inderdaad een duidelijke uitleg! Hoezee, ik laat binnen een week of twee weten of ge gelijk hebt :-)

 • ik wou net replyen met “ewel dat zou ik nu ook eens graag willen weten sé”, tot ik mij herinner dat wat golb zei totaly correct is. heb dat ooit eens erens op tv gezien. en dan is het waar natuurlijk.

 • derekb said

  Heb ik ook al mee mogen maken, ook op de Jan Van Rijswijcklaan: dagelijkse morgendrukte, ik rijd links met iemand in mn gat die nog niet wist dat daar flitspalen stonden. Die steekt mij rechts voorbij en ik zie de flitsen. Heb model + nr plaat van die gast genoteerd en dat ook op dat formulier dat 2 weken later in mijn bus zat geschreven. Heeft niet gebaat, gewoon mogen betalen…

 • Steven said

  Gewoon de gegevens van de overtreder op een papiertje krabbelen en paar weken bijhouden. Als je toch bericht krijgt van de Broeders van Liefde, een verklaring opsturen met de feiten en dan zou het wel ok moeten zijn om er onderuit te raken.

 • Kevin said

  Werken flitspalen niet met lussen in de grond?
  Kan moeilijk geloven dat je zou moeten dokken voor iets dat je niet gedaan hebt!
  Deze nacht er nog is voorbij rijden en de fik erin zetten durft ook wel is helpen :) moest je zeker willen zijn.

 • Ik vind Golb zijn uitleg het aannemelijkst. :-)

  Na de startersdrink van een kleine maand geleden ben ik ook geflitst (in de tunnel van de P-uit route als je van de Groenplaats komt, geen idee van de naam), ik heb (gelukkig?) nog geen pv mogen ontvangen.

  Die flitspaal staat daar wel smerig: het inrijden gebeurt in een smalle tunnelkoker, beneden verbreedt dat dan opeens, en rechts staat de flitspaal…

 • 1 voordeel als je toch moet betalen, kan je misschien de foto aanvragen en showen op feestjes, dat je ook een mercedes hebt?

Leave a Reply