23/3 2009

and the body says…

1

Ik ben zo iemand die graag nuttig bezig is, of toch doelgericht: sporten,  fotograferen, uitstapjes, serie zien, vrienden zien, bloggen, schrijven, helpen hier, uitleg daar, website ginder … en ‘t leuk is dat ik daar allemaal nog enorm véél plezier in heb. Na mijn werkuren dan ook vollop in de weer om al die dingen te vervullen en dan wil ik daar ook mezelf 100% in geven, want dat is den aard van ‘t beestje. En zo één of twee keer per jaar zegt mijn lichaam dan plots: schluss dammit! Met andere woorden hoe hard ik ook wil, lichamelijk geraak ik geen meter vooruit.

Dit weekend was het zo ver, zaterdag namiddag letterlijk in duigen gevallen. Ik kon mijn ogen amper open houden, mijn ledematen leken wel tonnen te wegen en verbaal had ik de fut niet om op eender welke prikkel te reageren. Op zich is dat niet zo erg, kruip in uw bed of in de zetel and let it pass. Probleem daar is dat ik dat niet verdraag:  mijn vrije tijd niet optimaal benutten, dat geeft kortsluiting in mijn koppeke. Het logische gevolg is dat mijn humeur een historisch dipetepunt bereikt. Op mezelf kan ik er nog met leven dat ik baal… maar de mensen rond mij die krijgen dan een staaltje” humeurigheid à là carte” voorgeschoteld van de hoogste kwaliteit. Ik ben dan maar bij mijn ouders vanachter in de tuin gaan zitten in een luierzetel ver verwijderd van the misses en mijn ouders om er voor te zorgen dat ze niet in mijn verbaal mijnenveld zouden trappen. 

Ondertussen ben ik alweer mijn zachte uitgeruste sympathieke zelve…! Misschien moet ik eens wat hobby’s gaan schrappen… NOT!

in Lifelog Tags:

One Response to “and the body says…”

  • kaat said

    Heel herkenbaar. Bij jou is het precies wel snel over. Ik moet dat nogal in de gaten houden : eten/slapen/bewegen … nu en dan ga ik over de schreef, en dan is het ook ‘schuls !’. Ik denk ook wel eens om te schrappen en zo, maar neem alleen maar meer projecten aan. Zoals mijn lief zegt : “t is de aard van ‘t beestje en ‘t beestje zal niet meer veranderen” !

Leave a Reply