20/3 2009

I smoked alot

8

‘t Is ondertussen al weer 9 maand geleden dat ik gestopt ben met roken. Ik stapte net buiten op mijn terras met een bakje koffie en dacht er aan dat ik steeds voor mijn vertrek naar het werk een peukje ramde met wat koffie.  - Een peukske rammen –  deed ik ongeveer 30 keer per dag! Ik kan het haast niet meer geloven, hoe verslaafd ik  was, niet te doen. De dagelijkse drang naar een sigaret is echt verdwenen, maar er passeren nog steeds wekelijks momenten waarbij ik zo naar een sigaret zou grijpen. Stiekum, niemand zou het ooit weten… maar daar fop ik alleen mezelf met!

Ik ben het gevecht dus vlotjes aan het winnen, maar dat is maar een begin. Ik ben vooral hard bezig om mijn conditie weer op peil te krijgen met sporten en alles er op en eraan. Dat is een ander paar mouwen: daar waar ik de vorige keer schijnbaar héél snel terug in conditie was, kost het me  nu véél meer moeite om op niveau te komen. Maar dat kan ook perceptie zijn want toen was ik drie jaar gestopt en ik vergelijk natuurlijk met hoe mijn conditie was de dag voor dat ik hervallen ben. De gedachte dat ik in die twee jaren dat ik hervallen ben héél veel kapot heb gemaakt in mijn longen krijg ik niet uit mijn hoofd. Ik ben goed bezig en misschien ben ik gewoon te ongeduldig. In elk geval ben ik geen rokende, gorgelende en stinkende mens meer…. I stand tall !!

8 Responses to “I smoked alot”

 • Dju toch Pro-Pain! Dat was lang geleden. Ik herinner me nog Foul taste of Freedom op één of ander hardcore-feest. Wat ne moshpit toen. Levensgevaarlijk, maar toch plezant.

 • karim said

  duurt het echt zo lang?? hier dag 11 zonder sigaret, en ‘t blijft zo moeilijk….

 • ex collega tom d said

  stinken kan op veel manieren, mijn vriend ;-)

 • Koen Van der Auwera
  Twitter: atog
  said

  Volhouden! Én goe bezig! Ook: Pro-Pain is de max. :)

 • Het leuke aan niet meer roken is dat je smaak en geurzin eindelijk weer wat ontwikkeld zijn. Mijn eten smaakt me nu gewoon veel beter.

 • ysabje said

  ik ben ondertussen twee jaar en een klets gestopt. Het gaat goed, maar soms steekt er een sterke goesting op, heel plots, waar ik nauwelijks aan kan weerstaan. Het idee dat ik misschien nog wel een tweede kind wil en dat ik dan in feite opnieuw zou moeten stoppen weerhoudt me wel een beetje van te herbeginnen… Ik heb overigens nauwelijks fysieke voordelen van het stoppen. Ik ruik niet beter, conditie nog altijd even slecht, conditie nog altijd even moeilijk op te bouwen, ademen een beetje beter. Ik mis ook vaak de ‘break’ die ik had en die ik nu niet meer heb. En zonder sigaret op het terras gaan staan op ‘t werk voor vijf minuten voelt wel heel stom…

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Karim: dude, it’ll get better! Hang on!! En ‘t gevoel dat je overwint is beter dan het slappe gevoel dat je hebt als je weer een sigaret rookt

 • Ben trots op je hoor. Volhouden, en wat betreft je conditie…dat komt wel goed.

Leave a Reply