15/3 2009

A different ball game

5

Op weg naar huis reed ik door het stadspark en direct viel mijn oog op het feit dat heel het grote plein was ingenomen door een groep indiase mannen en vrouwen die er hun favoriete sport aan het beoefenen waren: Crickett. Ik denk dat er wel 5 partijen tegelijkertijd bezig waren. Hilarisch zicht hoor: iedereen staat stil en toch springen die ineens in de lucht omdat er blijkbaar iets fundamenteels is gebeurd… Héérlijk om te zien hoe gepassioneerd ze opgingen in hun spel.

Crickett

Na een tijdje te staan kijken en foto’s te trekken had ik wel de aandacht getrokken en kwam één van de mannen op mij af om een babbeltje te maken. Of ik de regels snapte (die hij dan tevergeefs probeerde uit te leggen), wat ik deed voor job, … ‘t Bleken dus allemaal collega’s te zijn die als expats al ongeveer een half jaar in Antwerpen zaten om voor een niet nader genoemde bank software te ontwikkelen. Op de vraag of hij India dan niet miste… antwoorde hij: “A little“. Ik hou ook zo hard van hun accent waarmee ze engels spreken… Punjabi – Engels!

5 Responses to “A different ball game”

 • Frederik
  Twitter: Fredjefoto
  said

  Altijd leuk om het verhaal achter een foto te horen ! en inderdaad punjabi engel ruled :-)

  … thank you come again :p

 • ysabje said

  hun karakteristieke engels is inderdaad heerlijk!

  de layout van je blog is trouwens tof! en voor het eerst onthoudt hij mijn gegevens eens en krijg ik geen ‘overstock flow’ (ofzoiets)…

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @ysabje: thnx! Allemaal gewoon voor jou :-)

 • Golb said

  Ik werk ook dagelijks met Indiërs. Altijd grappig als ze ja of neen knikken. Ze hebben mij dan ook ooit eens uitgelegd wat de spelregels van cricket waren, maar het enige wat ik er van onthouden heb is dat zo een match gemakkelijk drie dagen kan duren en dat ze regelmatig tea-breaks inlassen. Lekker relaxed sporten noem ik dat :-)

 • Jess said

  ooh yeah! ik krijg ze elke dag aan de telefoon, onze indische collega’s :-) geweldig :p
  en gisteren slumdog millionaire gaan zien; ook zo goe!

Leave a Reply