11/3 2009

Euh…

5

parkeer

Ook wéér zo héél praktisch: de straten rondom ons staan de laatste weken bezaaid met parkeer verbodsborden. Op zich al redelijk irritant want het is altijd een gokje om je er toch te parkeren en elke morgen stap je met de staart tussen de benen naar je wagen in de hoop dat hij er nog staat en als ‘t kan zonder boete.

Maar als er staat dat je niet mag parkeren tussen 6u ‘s ochtends en 18u ‘s avonds, dan vraag ik me toch welke frisse daar graten in zag en hoe hij dat rijmde met het leven van de buurtbewoners. Wij komen na 18u thuis van ‘t werk, daar geen probleem, maar denken die nu echt dat wij onze wekker gaan zetten om half zes om dan naar buiten te gaan om tevergeefs naar een andere plaats te zoeken om dan weer naar bed te keren om een uur later te vertrekken naar ‘t werk. Ze denken ook niet altijd na hé. Gewoon omdat de mannen van den bouw graag vroeg beginnen, iedereen wakker maken met hun zware machines om dan vervolgens om 9u een pauze van een uur te houden!

Soms heb ik het idee dat er twee parallele werelden zijn die proberen naast elkaar te leven en hopen dat ze niet met elkaar in contact komen…

5 Responses to “Euh…”

  • Pijnlijke issue idd. Ik ben zo al twee keer wakker gebeld door de politie aan de voordeur die vroegen of ik mijn auto kon verztten. Da’s op zich wel super cool, no? Mijn auto staat vaak in de week gewoon stil. In beide gevallen kon ik ook onmogelijk weten dat er werken gingen zijn zonder elke dag naar mijn auto te gaan kijken.

  • Junni said

    Och, bij ons in Leuven is het net hetzelfde liedje. De werken om de hoek zijn na dik anderhalf jaar eindelijk gedaan sinds enkele dagen, en nu staan er al terug borden. En nog grappiger is: ze hebben alle parkeerplaatsen vernieuwd, inclusief voetpaden…nu, 2 dagen later, zijn ze alweer een stuk aan het openbreken. Van productiviteit gesproken.

  • Het lijkt me eerder dat er niemand is die dergelijke zaken in kaart brengt… Daarenboven behoort straat A tot de bevoegdheid van de gemeente, en straat B tot de bevoegdheid van de provincie… En de één spreekt waarschijnlijk niet tegen de ander… Hoe belachelijk…

  • ysabje said

    Ik heb al twee keer halfnaakt ‘s morgens door de straat gerend om mijn auto te gaan verzetten nadat de flikken mij uit mijn bed gezet hadden. Wel blij dat ze efkes komen aanbellen ipv mij weg te slepen, maar het zijn inderdaad belachelijke borden soms… Soms zetten ze een hele buurt af. Alle straten aan de linkerkant ofzo. Ik vermoed dat dat dan is om boompjes te snoeien of straatlampjes te checken. Maar ze slagen er nooit in om dan ook iets te doen daar. Er staat alleen een bord. En niemand komt er iets doen… Misschien is het een test!

  • @ysabje da’s mij ook al opgevallen, een tijdje geleden was een hele (toch wel lange) straat aan één kant volledig afgezet en een paar dagen later dan weer de andere. Ik snapte er niets van. Tot mijnen euro viel en ik ineens bedacht dat de straat “zo proper leek” :D

Leave a Reply