9/3 2009

Op de tram

7

Met de tram het stad in… op weg naar de tramhalte zien we achter ons de tram al opduiken. Een klein spurtje terwijl hij ons voorbijraast naar de halte helpt ons om hem nog net te halen. Ik wandel naar voor om een ticketje te betalen. Vooraan zitten twee redelijk jonge kerels in het bestuurdershokje een beetje cool te wezen.

 • 2 personen alsjeblieft” zeg ik
 • Der zijn automaten hé, dat weet ge toch“, was de trambestuurder zijn ijskoude repliek
 • (Ik draai mij om en zoek of er op de tram automaten staan, en zie er geen) Waar staan die?  vraag ik
 • Ah, aan de tramhalte tiens en dat kwam er nogal bot uit.
 • Maar ik heb al moeten lopen om de tram te halen was mijn excuus
 • Vroeger komen, hé meneer, dan hebde da ni!
 • Wete wa paljas, dan betaal ik gewoon NIET hé! Ik heb me omgedraaid en ben ergens vanachter in de tram gaan zitten.

Echt, die kerel was zo boertig en bot dat hij mijn bloed aan het koken zette! Ten eerste had ik de tram maar net gehaald, ten tweede moet ge altijd gepast betalen aan die automaten aan de haltes en ten derde als ge op de tram kunt betalen dan moet ‘m daar niet over zagen. Op zo’n momenten begrijp ik heel goed waarom ze af en toe zo eens een chauffeureke bijéén stampen. Zo een denigrerend gedrag… serieus daar kan ik niet tegen!

Anderzijds mag het wel gezegd worden dat de trambestuurder op de tram naar huis dan weer enorm vriendelijk en sympathiek was. Dus ik wil ze absoluut niet over één kam scheren maar der zitten typekes tussen die voorwaar eens goed dooréén geschud moeten worden.

7 Responses to “Op de tram”

 • Of een SMSje sturen naar 4884 met als tekst “DLA” (kost 1,2 euro ipv 1,6 als je een ticketje op de tram koopt)
  tenminste, ik neem aan dat het een Antwerpse tram is.

 • Heb exact dezelfde ervaring gehad in Gent. Fenomenale promostunt voor het openbare vervoer. En was ondertussen getuige van vele gelijkaardige incidenten. Ook met toeristen. Die mensen waren in shock.

  De houding van het trampersoneel in Amsterdam is dan weer ongelooflijk voorbeeldig. Ze kunnen er hier een puntje aan zuigen.

  Mensen zouden hun job alleen maar mogen doen als ze hem graag doen. (Of goed kunnen faken dat ze hem graag doen ;-))

 • frans said

  * there there *

 • karim said

  groot gelijk, hufter

 • ysabje said

  Ik ben meestal nogal content van het openbaar vervoer. Die chauffeurs die hebben een keiharde job. Maar er zijn inderdaad altijd stevige oetlullen die alles verpesten…

 • (db) said

  “Op zo’n momenten begrijp ik heel goed waarom ze af en toe zo eens een chauffeureke bijéén stampen.”

  Shocked. Zwaar.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Inderdaad een krasse uitspraak.
  Laat me die even toelichten. Ik begrijp dat als er dan een minder zacht karakter als ik voor zo’n chauffeur staat, dat er dan wel eens foute dingen kunnen gebeuren.
  Of ik dat goedkeur… neen!

Leave a Reply