8/3 2009

Thank god

1

Vandaag tijdens een zwerftocht door Antwerpen terecht gekomen op het Begijnhof van Antwerpen. Heerlijk zo van die plekjes, daar heeft de tijd echt stil gestaan, rust evenwicht overheersen er, soms iets te veel maar al bij al is het een stukje geschiedenis dat we moeten koesteren. 

Waar ik ontzettend door gecharmeerd was het kapelletje waar mensen hun dank aan God betuigden omdat hun gebeden verhoord waren. Je zag er vanalles: bedankingen voor genezingen, om kinderen die heelhuids van de oorlog zijn weergekeerd, de zoektocht naar een bruid of bruidegom, … Zo heerlijk menselijk en tijdloos, want willen we niet allemaal de juiste persoon aan onze zijde, een gezond leven en kinderen die ons overleven. En of je nu gelovig bent of niet, ‘t ritueel op zich vind ik al prachtig.

Thank God

[view big]

One Response to “Thank god”

  • ysabje said

    Uw zondagen zijn schoon. Het is bewonderenswaardig…

Leave a Reply