1/3 2009

Beelden

5

Ik hou van beelden, van allerlei soorten beelden: uitzichten, schilderijen, natuurbeelden, straatbeeld, grafitti, portretten, artificiële beelden, mijn eigen beelden, anderen hun beelden, … je snapt het wel, alles wat een gevoel of emotie uitstraalt daar kan ik wel appreciatie voor opbrengen. Waar ik echt niet van hou dat zijn beelden… ! En met beelden bedoel ik dan beeldhouwkunst.

Deze middag even in ‘t Middelheim park gaan rondlopen, meestal ga ik daar joggen maar vandaag wou ik er rustig doorlopen en de verzameling beeldhouwwerken eens bekijken. Geen enkel beeld sprak me daar echt aan, enkel de beelden waarbij het resultaat een waarheidsgetrouwe beeltenis was van iets… maar al die abstracte zaken, ik snap er geen snars van! De leukste beelden stonden voor mijn part bij de schroothoop achterin het park, dat snapte ik: die hadden iets met geschiedenis of grootse individuen te maken. De rest van ‘t beeldenpark left me… clueless!

Strike a pose

[view big]

5 Responses to “Beelden”

 • Hebt ge de tentoonstelling van Paul McCarthy gezien in het Middelheimpark? In 2007 was dat. Vond ik serieus de moeite.

  Zie op mijne Flickr: http://www.flickr.com/photos/appelogen/sets/72157601680439855/

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Mijn Moeder: ja die heb ik gezien. Was redelijk ok. Heb zijn ding ook gezien in Gent en dat vond ik echt niks.

 • jim-bar said

  ik snap uw punt volledig :-)
  maar; totems, da vind ik wel interessant

 • Niki said

  Er staan nochtans geweldige werken.
  Blijven terug gaan! ;-)

  Een paar jaar geleden waren er trouwens mensen die vonden dat je in het park niet zou mogen joggen, omdat het een museum is en ze vonden dat niet passen.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @jim-bar: Ja maar totems dat snappen we ook hé!

Leave a Reply