28/2 2009

In de naam van de roos

0

Vandaag nog eens een klein stukje België uitgeplozen. Op aanraden van een collega van the misses, naar Villers la Ville gereden. Eigenlijk wisten we niet wat er ons te wachten stond. Maar éénmaal daar aangekomen zagen we de impossante Cisterciënzer abdij opdoemen achter een heuvel, zéér indrukwekkend. Daar een uurtje of twee rondgelopen en aan de hand van een simpel plannetje weet je al gauw waar elke ruïne oorspronkelijk voor diende.

Villers la Ville

Telkens als ik zo’n sites bezoek verplaats ik mij helemaal terug in de tijd en probeer me in te beelden hoe de mensen toen op die locatie leefde… en bij deze locatie had ik heel de tijd het gevoel alsof ik door het boek van Umberto Eco, In de Naam van de Roos liep.

[volledige setfull screen]

Leave a Reply