22/2 2009

Pest eens een vriend

29

Als je eens een vriend of een bevriend koppel wil pesten, dan moet je ze een Bongo bon voor een restaurant bezoekje kado doen. Waarom is dat pesten?! Om de volgende simpele redenen:

Reseveren bij één van de restaurants uit het beperkte aanbod is op zich al een hele opdracht. De meeste restaurants hebben per dag maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor Bongo-bonnen. Uiteindelijk ga je dus niet eten waar je wilt of wanneer je wilt… ofwel moet je van datum veranderen of van locatie. Dus de spontaniteit van “We gaan vanavond eens gezellig eten met onzen bon“, dat kan je al op je buik schrijven.

Eenmaal aangekomen in het respectievelijke etablissement, worden je direct de regels van een Bongo-bon gerepliceerd. Je mag maar uit een beperkt aantal gerechten van de kaart kiezen, onder het smoesje dat de keuken anders niet kan volgen als je voor een populair gerecht gaat… Dat begrijp ik niet want dat wil gewoon zeggen dat zonder Bongo het restaurant zijn eigen capaciteit niet aan kan. Zo kon ik gisteren alleen maar voor eend-gerechten gaan… and I don’t even like that!

Verder is de drank niet inclusief in het tarief, stel dat je voor 30 euro gaat eten, en je hebt een bon van 40 euro. Dan geef je jouw bon af en dan moet je nog eens bijbetalen voor de drankjes. Dat wil dus zeggen dat ze in dit geval 10 euro pure winst doen op die bonnen. Ze weten de gerechten anders wel  zo te kiezen dat ze winst maken hoor!

Waarom kan je met die bon niet ter waarde van het volledige bedrag eten en alles wat je daarbij nog bestelt, eet, drinkt betaal je gewoon zelf bij. Zo werkt het toch ook met maaltijdcheques. Ik voelde me gisteren door de manier waarop ze me behandelden door het hebben van een Bongo-bon echt alsof ik schurft, de pest en difterie tegelijkertijd had en daarom als een ongewenst persoon werd beschouwd.

Me dunkt dat de aangesloten restaurants er alles aan doen om de mensen met bons uit te melken… jammer want het idee is wel leuk. Ik vraag me af of ze bij Bongo zelf wel weten hoe erbarmelijk die ervaringen zijn die ze weggeven… Ze zouden hun product wat betere moeten bewaken.

Ik elk geval geef ik nooit meer een Bongo-bon kado, dat wens ik niemand toe. Tenzij ik je deze natuurlijk zéér expliciet geef, dan weet u meteen waar u staat in mijn achting.

29 Responses to “Pest eens een vriend”

 • Ik haat bongo bonnen.
  Om dezelfde reden en nog meer als jij.

 • Ai … ik heb er hier nog drie liggen. Welk restaurant is dus absoluut af te raden?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @tantieris: ik zou al niet voor Fusion in de buurt van ‘t Sint Jans plein (Antwerpen) gaan…

 • Adrenalina
  Twitter: the_misses
  said

  En we hebben er nog eentje samen te slijten, hip hip hooray!

 • Ik heb diezelfde ervaring, ook met de hotelovernachtingen en bijkomend eten. Waarom inderdaad, niet gewoon voor het bedrag gaan ? Dan kan wie meer wil, ook meer spenderen. Uiteindelijk heeft de vriend in kwestie wel dat bedrag betaald ! Mij zien ze ook niet meer !

 • Oumpf, dat wist ik niet. Gelukkig nog geen bongo’s gekregen of gegeven. Ik dacht wel dat het iets tof kon zijn, maar het kan ook duidelijk iets heel onaangenaams zijn! ik hoop dat degene die jou de bongo van gisteren heeft gegeven jouw blog niet leest, want anders gaat die zich toch wat gegeneert voelen, niet?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @ysabje: hij lag al een jaar in de kast, ik moest ‘m wel gebruiken dus ‘t was geen recent kado.

 • Bongobonnen komen mijn strot uit en ik heb er zelfs nog nooit ene gekregen of gegeven. Gewoon de gedachte alleen al…altijd al tegenstander geweest

 • Ik heb de indruk dat het ook een beetje van restaurant tot restaurant afhangt…

  Wij hebben onlangs een geweldig alternatief ontdekt (cadeau gekregen). Cadeaubon genaamd. Zelfde principe, volwaardige ‘ontdekkingsmenu’ gekregen vrij te kiezen, alles erop en eraan. Enkel wijn bijbetalen.

  en nu eens kijken of die bij bongo ook hun producten online tracken ;-)

 • Wat een top kado. Waar kan ik die bonnen bestellen of gelden deze alleen in Belgie;-)

 • Heb jij even pech gehad seg. Ik heb ooit een bongo bon gekregen voor een verwen-weekend. Ik vond daar niks aan en een van de deelnemende verwen etablissementen beschikte ook over een uitstekend restaurant. Heb toen geregeld dat we voor de waarde van de bon mochten komen eten. Een vijf gangen diner voor 6 personen, zonder problemen.

 • [...] Dipfico … ik volg u. Compleet! [...]

 • ann said

  Echt vreselijk die bonnen! Bij mij zijn er ook al 2 in de vuilbak belandt! De helft van de restaurants bestaat niet meer en bij de andere helft kan je niet terecht. Toen ik een tijdje geleden 1 van de restaurants (gastronomie bon) belde kreeg ik gewoon een bandje met volgende boodschap: “wegens het grote succes van de bongo bonnen kunnen wij geen reservaties meer aannemen. Indien u een reservatie wil zonder bon, bel dan nummer…” Schandalig gewoon!
  Bij bongo zelf zeggen ze natuurlijk dat zij hier niets aan kunnen doen.
  En ook nu weer (bon wereldkeuken) krijg je als reactie: “ik mag maar een aantal plaatsen reserveren per dag met de bon, u heeft pech,” en “nee sorry, we hebben inderdaad een take out dienst, maar we mogen hier geen bons voor aannemen.”
  Afzetters!

 • oeps… de mijne is vandaag over datum gegaan…

 • De gekregen (cheapo) bons optellen, 10euro opleggen in de Bongo shop. En zo ruilen tegen een vette bon, zoals de citytrips of zo. Die zijn wel…euh, bon.

 • Maar de citytrips zijn nog steeds duurder dan in een reisburo.
  Als iedereen nu eens zou stoppen om Bongo-bonnen te kopen dan is dat probleem alvast van de baan.

 • Joshua E. said

  Jezus kunnen jullie een stukje zeuren zeg!Tuurlijk geeft een restaurant maar een aantal tafels weg aan Bongo. Denk je dat ze er gratis mogen instaan. En ja als iedereen wacht tot op het laatste moment om zijn Bongo te gebruiken dan heb je uiteraard de kans dat je nergens meer terecht kan. En als de bon vervalt ja dan leg je 10 euro bij en dan heb je weer 1,5 jaar tijd om dit te gebruiken. En dat drank exclusief is in de culinaire bonnen dat staat er volgens mij toch duidelijk in. Nu ja, voor sommige mensen kan je nooit goed doen natuurlijk. Dan krijgen ze een kado dan is het nog niet goed. Misschien een vaas in het vervolg om op de vensterbank te zetten? Ik vind Bongo nog altijd een leuk kado.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  ‘t is precies een gevoelig punt die bonnen.

  En @Joshua E. ‘t is uw volste recht om ze goed te vinden. Als jij er positieve ervaringen met hebt, des te beter voor jou. Ik deelde alleen mijn ervaring mee.

 • sofie said

  waarom wachten de mensen tot de laatste moment om te reserveren?
  het spijt te moeten melden maar bij ons zijn de bongo’s al iedere maal zeer
  goed meegevallen en ja dat de eigenaars en het personeel de laatste dagen
  van de bongo met bubbels niet meer zo vriendelijk of aangenaam waren be
  grijp ik best want ik werk zelf in zo’n gelegenheid en ik kan je verzekeren dat
  we de 2 laatste weken gemid.70 telefoons per dag kregen met dan nog dikwijls
  een reactie van enfin hier is ook al alles volzet. Kun je het je voorstellen:
  constant telefoons en gemiddeld zo’n 35 bongo’s tot 12 uur s’middags vriende-lijk en hoffelijk blijven men zou voor minder beginnen flippen of niet??????

 • Tobit said

  Ontbijt met bubbels is ook zo’n ramp. Lag bij papa en mama meer dan een jaar op de kast onder het stof, en toen ze het ding in allerijl moesten inruilen voor eind februari dan was alles idd bezet. Intussen kregen ze er al een nieuwe :)

  http://tobiasjanssens.blogspot.com/2009/03/bonzoekbon.html

 • anita said

  Gisteren met Bongobon (gastronomie) gaan eten in Heverlee (“Het Land aan de Overkant”). Waren verplicht uitsluitend vis te eten (het is hier een visrestaurant, mevrouw, zei de baas op strenge toon – wat een leugen is want die avond was er ook lam te krijgen). Ik hou niet zo van vis, dus zonde van de bon. Ik had het gevoel dat een Bongoklant niet zo hartelijk werd ontvangen dan een klant zonder bon. De bon werd toch ook betaald ?!
  Heb wel een zeer positieve ervaring gehad in Mondorf-les-bains (L) (ook gastronomie)

 • jnloco
  Twitter: Jnloco
  said

  Ik heb er zo al meerdere gehad en dat waren meestal toch wel goeie ervaringen: http://bit.ly/baaubL

  Je kan ook kiezen uit verschillende restaurants en meestal staat er in het boekje wel beschreven wat er inbegrepen is en wat niet. In’t vervolg beter kiezen he! ;)

 • Dju, nu dacht ik iets kado te kunnen doen vanuit het buitenland. Maar precies toch geen goed idee. Voor mij dus ook geen Bongo bonnen meer.

 • bongo bonnen hebben idd de neiging om vaak te blijven liggen in kasten. Best als je de bon krijgt hem zo snel mogelijk opgebruiken.

 • Zopas een hele reeks bongobons omgewisseld in 2 bonnen voor sterrenrestaurants. Kijk al uit naar een bezoekje aan Hertog Jan en Pastorale en durf er donder op zeggen dat dit super gaat meevallen. Dat drank niet inberepen zit lijkt me trouwens logisch.

 • Aad Boelhouwers said

  Bongobon hotelovernachting gekregen. Het eerst gekozen hotel(in Düsseldorf) deed niet meer mee. Dan naar Wiltz in Luxemburg waar we een kamer voor gehandicapten kregen op 1 meter van de ingang (met luidruchtige deuropener) en op 2 meter van de receptie-balie.De beloofde bubbels op de kamer hebben we niet gekregen. Omdat’t maar voor 1 nacht was hebben we het zo maar gelaten maar we waren blij dat we weer naar huis konden… Laat maar zitten die bons!!!

 • Mireille said

  bongobon gastronomisch dineren met wijn.aperitief KLEIN HALF GLAASJE champagne.Het eten was zeker niet gastronomisch de uitleg erbij misschien wel,HALF glas wit en HALFglas rode wijn .Koffie en superklein doodgewoon conjacje erachter , wat begrijpelijk zelf betaald wordt .Doch 76euro opleggen en de prijs van de bon is restaurant meer dan goed betaald .vriendelijkheid was ook ver te zoeken.
  La fleur de tym jullie zien ons zeker niet terug.
  voor die opleg kunnen we in betere resraurants lekkerder en gezelliger uit eten gaan.bongobon zeker geen goed idee Ondanks goede bedoeling van de schenker.

 • Ben bongo om dezelfde redenen ook meer dan beu.
  Onlangs wel een geweldig alternatief ontdekt.

  http://www.tukadoo.be

 • Hi blogger i see you don’t earn on your blog. You can earn additional money easily, search on youtube for: how to earn selling articles

Leave a Reply