19/2 2009

service

11

Ik moet mijn gsm nummer overdragen van de ene provider naar de andere, van de ene account van het bedrijf waar ik werkte, naar de account van het bedrijf waar ik nu werk. Twee weken geleden heb ik daar formulieren voor ingevuld: op tijd, met de gegevens voor handen. Met de simpele vraag om die op 16 februari allemaal actief te zetten.
Vandaag 19 februari heb ik nog niets gehoord, de enige communicatie die ik heb gekregen is een sms van Mobistar met de melding dat mijn account is afgesloten en dat ik op pre-paid Tempo plan ben gezet, met een daaropvolgend sms’je dat mijn beltegoed op was… nice! Ik bel dan maar zelf naar Proximus om te vragen wat er scheelt. Een zéér vriendelijk man met een zwaar Frans accent vertelt mij dat mijn order door Mobistar geweigerd was omdat ze iets niet konden lezen op mijn aanvraag formulier. Hierdoor is de aanvraag niet doorgegaan en zit ik nu met een inferieure, dure verbinding, zonder data connectiviteit.

Ik heb zelf lang genoeg in de telecom gewerkt om te weten hoe complex en omslachtig die processen zijn, om nog maar te zwijgen over de communicatie hieromtrent tussen de respectievelijke concurrenten. Telecom bedrijven hebben het al moeilijk om hun eigen processen te stroomlijnen, beeldt u eens in hoe moeilijk het dan is om een process af te spreken met een concurrent.

Maar daar wil ik allemaal begrip voor opbrengen, wat ik niet begrijp is dat ze dan niet al het mogelijke doen om de klant te informeren en begeleiden in deze overgangsfase, mijn perceptie zal des te beter zijn in de toekomst. Nu heb ik al het gevoel om als klant bij Proximus niet van waarde te zijn. Jammer, want misschien richt ik een bedrijf op in de toekomst met 1000 werknemers en die gaan dan misschien niet met Proximus bellen hierdoor… Dat klopt, door zo ‘n stom akkefietje!

Met andere woorden: ik kan u niet bellen op dit moment, zit niet stil te wachten naast je telefoon op mijn teken van leven want dat gaat niet gebeuren. Als u daar problemen met heeft dan moet u maar naar Proximus bellen. Of mij een Tempo herlaadkaart kado doen.

11 Responses to “service”

 • Tom said

  Of zoals een wijs man mij ooit zei: “het draait allemaal om communicatie”.

  Ik kan mij er ook enorm aan storen dat je 7x een keuze moet maken via zo’n automated systeem om vervolgens nog eens 20 min. te wachten voor je support aan de lijn krijgt.

 • Of eerst te horen krijgt ‘een ogenblikje, we zoeken uw gegevens op’ en daarna 7 keuzes en daarna ‘de dienst die u wil bereiken is nu gesloten. Bel morgen nog eens terug.
  Of dat ze – na het opzoeken van mijn gegevens – dan toch nog niet weten wie ik ben.

  OF dat je met je eigen gsm belt – ze zoeken je gegevens op – en dan de vraagt krijgt : is je gsm gestolen.

 • Beetje terzijde… ik vraag me af wie de eigenlijk eigenaar is van zo’n nummer dat wordt overgedragen? Is dat het nieuwe bedrijf? Of blijf zo’n nummer aan jouw persoon gebonden?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Jij blijft daar eigenaar van.
  Als je de juiste acties op tijd en accuraat uitzet natuurlijk!

 • Ik heb nog nooit een nummer moeten overzetten van provider naar provider, maar ik zit nu al tien jaar bij Proximus en ik heb daar nog geen klagen van gehad. Vorige zomer zelfs nog een nummer bijgenomen.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @charlo: ha! jij bent die trouwe klant waar ze altijd obver spreken :-)

 • Ja, den diene ja. Kijk, niet om de fanboy ofzo uit te hangen hé, maar mijn ervaringen zijn goed. Maar ‘t is zo’n discussie zonder einde, zoals die van Telenet vs. Belgacom.
  Ieder heeft voor- en tegenstanders, en iedereen heeft wel eens een mindere ervaring gehad met zijn/haar provider, zelfs ik. Naar mijn mening zijn klanten soms iets té mondig en/of wispelturig. Men kan ergens jaren bij aangesloten zijn en als men dan 1 tegenslagje te verwerken krijgt, stapt men over. Niet echt consequent.

 • Erg communicatief die communicativo’s he… En je kan maar beter veel hoppen van provider naar provider, want als trouwe klant ben je meestal slechter af dan als nieuwelingske. Die krijgen nog allerlei cadeaus. Als je tenminste vlot overgeschakeld geraakt natuurlijk…

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Charlo: couldn’t agree more. De klanten van tegen woordig verwachten bijna 110% uptime van hun dienst. En dat hoppen is inderdaad dikwijls onnodig. Maar die critische groep is nergens tevereden. Maar wat @ysabje zegt is ook waar. De bestaande klanten worden meestal in de koude gelaten met oude tarieven en voorwaarden.

  In elk geval wou ik zelf niet switchen, ik was tevreden waar ik zat maar door veranderen van job moest ik wel. En ik heb het niet over hun diensten maar over de manier waarop ze communiceren.

 • Timo said

  Amaai….de economie is ineens uit zijn dipje….de Niko zal eens effe een bedrijfje uit de grond stampen….met 1000 man personeel. GM Antwerpen kan nu rustig zijn deuren sluiten….Niko zorgt hier effe eigenhandig voor jobzekerheid…:-)

  Ik stel trouwens voor dat ze u gewoon een tempo kaartje geven…anders belde gij toch teveel met u lief…:-)

 • ex collega tom d said

  Ik heb net (bijna) hetzelfde voorgehad. Ook mijn verandering van account oud werk naar account nieuw werk liep in de soep. ik kreeg ook de boodschap dat ik nu Tempo was en géén beltegoed had. Maw, gebeld worden kon, zelf bellen niet… Ik heb dan maar zelf beltegoed gekocht, tot het na het opnieuw invullen van ‘het blad’ en ik tempo af ben met nog wat beltegoed.

Leave a Reply