9/2 2009

switch

8

Deze middag geswitched van de oude naar de nieuwe mac. Nog nooit is dat zo snel gegaan als vandaag. Een paar simpele regeltjes en hulpmiddeltjes helpen daar wel bij.

Zo werkte ik al sinds een jaar zo weinig mogelijk met files lokaal op mijn mac. Op ‘t werk staat alles centraal op de server en thuis, daar is dat juist hetzelfde. Mijn iTunes – Lightroom library staan thuis op een centrale server die ik eenvoudig kan accessen via mijn airport extreme. Zwaar folders en data gaan migreren zat er dus al niet in bij mij. Switchen is zuiver een kwestie van in het respectievelijke programma de juiste library te gaan selecteren. Huppa… foto’s en muziek up and running, en dat is meestal de grootste hap.

Wat betreft passwords etc…, daar heb ik simpelweg de Password Exporter add-on van FireFox gebruikt. Eenvoudige export en import. Alle files passeer ik weer via mijn server thuis, zo heb je ze ineens ook in back up. Belangrijk hoor die passwords export, ik beheer een leger aan websites en nu hoef ik die paswoorden niet één voor één gaan opzoeken, één keer remember password klikken en klaar is kees.

Dan heb je nog je gehele persoonlijke adressboek en agenda die je graag volledig overzet naar het nieuwe speeltje. Daar gebruik ik dus gewoon MobileMe voor, ik weet dat het duur is, maar tot nu toe is het de enige service die effectief doet wat hij moet doen: gegevens centraal bewaren en overzetten van de éne device naar de andere indien nodig.

Verder nog een paar programma’s installeren: Tweetdeck, Cyberduck, Google Notifier, Flickr Uploadr, Picassa Web Uploader, Lightroom, some Adobe stuff, Mamp, NetnewsWire, Scrnshots, Adium, nog wat backup software, … Hier en daar nog wat presets importeren en op een uurtje of twee ben ik weer volledig operationeel. Moeha!

De enige valse noot in heel mijn lofzang is Cyberduck. Daar kan je dus niet de reeds gebruikte ftp-accounts exporteren. Ik moet dus gewoon weer van scratch beginnen. Gelukkig hou ik alles netjes bij in dcoumentjes…. leve het goede huisvader beheer.

8 Responses to “switch”

 • Hmm… Ware time machine backup en restore hier niet makkelijker?

 • O ja, en voor je cyberduck probleem …

  Even het mapje /Library/Application Support/Cyberduck kopieren. Of in de toekomst portableapps gebruiken …

  http://www.freesmug.org/portableapps/cyberduck/

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Nope, want de licenties van bepaalde programma’s op beide machines behoren respectievelijk tot concurenten ;-)

 • Mike said

  Flickr uploader? http://regex.info/blog/lightroom-goodies/flickr Rechstreeks vanuit Lightroom (je zal wel de plugin moeten mee backuppen ~/Library/Application Support/Adobe/Lighroom/….
  Ik denk dat diezelfde man ook een Picasa web uploader heeft…

 • Voor bijv. Firefox te verzetten kan je nog gemakkelijker heel je Profile-folder overkopiëren. Doe ik ook altijd, ineens alles mee: passwords, bookmarks, the works.

 • 1Password is mijn ding. En firefox? Ik heb firefox al ff niet meer staan. Safari FTW!

 • Wouter said

  Hmm, en hoe draai je die centrale server? Oude pc bak met raid? Een NAS?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @wouter:

  dude! Niet vloeken hier hé! :-)

  Gewoon een airport extreme met een Lacie ethernet HD.

  No more, no less

Leave a Reply