8/2 2009

beschaamd

7

Ik liep gisteren langs één van de parkeerwachters van Antwerpen die net een boete aan het uitschrijven was. Het was een mooie dame en ik vond het leuk om die mensen eens in actie vast te leggen. ‘t Is tenslotte uw zuurverdiende geld waar zij aan peuteren. Ergens is hun job terecht, ‘t zou nogal een chaos zijn zonder hen. Ik ben de eerste om er op te vloeken als ik een boete heb maar ze doen ook maar hun job en ik begrijp het nut. Dankzij deze mensen neem ik tegenwoordig ook meer de tram.

Maar deze schattige dame deed er alles voor om niet op de foto te komen, ze danste weg en hield haar “money-maker” voor haar gezicht. Dat begrijp ik dan weer niet, je schaamt je toch niet voor het werk dat je doet. Zelfs de mannen van de stadsdienst die de rommel op straat achter uw gat opruimen zijn trots op hun werk, en terecht!

shame

7 Responses to “beschaamd”

 • Als je weet hoe sommige mensen reageren op parkeerwachters begrijp je waarom ze liever anoniem blijven. Deze mensen doen ook maar hun werk, zoals je zegt, maar niet iedereen denkt er ook zo over.

 • Deze mensen krijgen met zeer veel verbale en soms zelfs fysieke agressie te maken. Ik begrijp volledig dat deze vrouw niet op de foto wil, zeker als zij niet weet waarvoor de foto zal gebruikt worden en als zij er geen controle over heeft.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Natuurlijk weet ik dat ook, moest ze herkenbaar zijn dan had ik ze ook niet op de site gezet.

 • Timo said

  Kunde gij wel zeggen…dat het een lekker ding was….wie gaat dat in hemelsnaam kunnen weerleggen met dergelijke foto…:-)

  ps: boetes zuigen!

 • @timo was dat maar waar. Dan zou die 23€ van gisteren nog hebben opgebracht.

 • Van waar de directe veronderstelling dat ze beschaamd is voor haar job? Sommige mensen worden nu eenmaal niet graag op straat gefotografeerd door een onbekende. Vriendelijk vragen of een foto mag lost meestal veel op .. en nee is nee, het kan niet altijd meezitten :-)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @kris: dat had ik initieel ook allemaal gedaan… en daarom kreeg ik deze reactie. En ik heb genoeg mensenkennis om dat af te lezen uit mensen hun expressie en reactie

Leave a Reply