1/2 2009

Kattekwaad

0

Achter het bos waar ik vroeger woonde stond een oude boerderij. In die boerderij woonde een oude boer met zijn boerin. De mens kwam nooit buiten, alleen als wij in zijn weide aan ‘t spelen waren kwam hij al tierend met een riek achter ons. Als kleine pagaders schrik je jezelf dan een ongeluk en ga je met knikkende knietjes bij moeder aan de keukentafel zitten, veilig ver van de boze boer.

Maar we bleven geen kleine pagadders, we werden rebelse pubers. En we vonden er niet beter op om op een dag wat vuurpijlen te gaan halen en deze met klakkebuizen te lanceren richting de boerderij, een beetje the A-team achterna! We nestelden ons in de beek , op de rand van het bos aan de overkant van de boerderij. We hadden zes buizen naast elkaar gezet en deze allemaal zéér precies gericht op ons doel, de boerderij van de boze boer. Ons eerste salvo miste zijn doel niet, maar we waren nog niet helemaal tevreden. Het tweede salvo trof al beter doel en voldaan over onze kunsten stonden we een beetje te gibberen bij onze actie. Maar tijdens het laden van ons derde salvo ging de deur van de boerderij open en wandelde de boer rustig naar buiten. We keken een beetje verbaasd dat hij zo rustig bleef, tot we zagen dat hij zijn jachtgeweer op zijn schouders zette en richt ons mikte… wij lieten alles als de bliksem vallen en zette het op een lopen. Twee gigantische knallen hoorde we ver achter ons en we wisten dat er een enorme hoeveelheid hagel onze kant op kwam. Niemand werd geraakt van ons, waarschijnlijk omdat we direct het bos zijn ingelopen. Maar ik verzeker je dat we allemaal 10 minuten later wéér bij moeder in de keuken zaten, bleek, stilletjes en met knikkende knietjes. We hebben de volgende weken die kant van onze buurt gemeden als de pest.

A farm

Nu is de boederij gerenoveerd door mensen met véél geld en ze hebben er op het eerste zicht wel iets moois van gemaakt, ik zou daar wel rustig willen wonen. Hopende dat ik niet de schietschijf zou worden van 2 generaties na mij.

Leave a Reply