30/1 2009

Depth of Field

1

Met mijn huidige lenzen-set eens een vergelijking gemaakt betreffende depth of field. Op zich valt daar weinig over te vertellen…. ‘t zijn de beelden die spreken:

Depth of field test Depth of field test Depth of field test Depth of field test
30mm F 1.4 70-300mm
F 4.5-5.6
18-50mm
Macro F2.8
AF-D 85mm
F 1.8
Sigma 30mm F 1.4 Nikkor 70-300mm F 4.5-5.6 Sigma 2.8 18-50 mm Macro
Nikkor AF-D 85mm F 1.8

Alle beelden zijn vanop dezelfde positie geschoten en aan de laagste diafragma waarde mogelijk voor de desbetreffende lens. Met links vooraan een softbox en rechts achteraan een paraplu die beide getriggerd worden door pocket wizards. De focus ligt steeds op het Coca Cola mannetje in het midden. Enkel bij de 1.4 heb ik ook een foto toegevoegd met de focus op het witte konijn omdat het effect daar echt mooi en duidelijk is.

Er is natuurlijk nog een groot verschil tussen Nikkor en Sigma lenzen, waarin de Nikkor lenzen kwalitatief beter zijn maar met het gevolg dat ze ook véél duurder zijn. Met een Sigma kom je echt al een héél eind! Zeker voor de Sigma 1.4 en 2.8.

in gear Tags: ,

One Response to “Depth of Field”

  • Het verschil is duidelijk zichtbaar. Mooi om zo de vergelijking te zien.

Leave a Reply