18/1 2009

In the Bag: G10

3

Ik liep al een tijdje lastig rond…. niet uit malaise maar gewoon omdat ik steeds voorzichtig moet zijn. Mij D90 is mijn trouwe compaan op al mij tochten, naar ‘t werk, op café, naar familie, de bakker, naar klanten…  ik heb dat ding altijd bij me. Maar ik begon me zorgen te maken, dat spel kost véél geld en ik sleur dat elke dag mee. ‘t Is niet te zwaar, daar ben ik een te sterke jongen voor maar ik wil gewoon niet dat door mijn drukke dagelijkse leven mijn camera naar de Filistijnen gaat. Na wat over en weer zoeken lezen en een stevig streepje impulsiviteit heb ik mezelf een Canon G10 gekocht.

Canon G10

‘t Voordeel is dat ik nog steeds zéér kwalitatieve snapshots kan maken maar daarvoor niet mijn duur materiaal moet meenemen. Deze G10 steek ik gewoon in mijn jaszak en vertrek. En zo kan ik nog steeds mijn leven documeteren en zaakjes mooi in beeld brengen.
‘t Leuke is ook dat de G10 me in staat stelt om: in RAW te schieten, alles manueel in te stellen, via aperture of shutter voorkeur te werken en als ik lui ben gewoon automatisch.Deze G10 is geen vervanging, het is een uitbreidig van de mogelijkheden. En denk nu niet dat de D90 meer thuis blijft, absoluut niet maar soms, soms wel, kwestie van geen onheil te zoeken. Vandaag heb ik er al wat snapshots met genomen op het autosalon, niet de beste omgeving om creatieve foto’s te maken maar ‘t geeft wel een beeld. Verder moet ik nog een beetje de handling gewoon worden maar dat komt wel. ‘t Was al leuk en handig om hem op zak te hebben. Later nog wat meer resutaten…

[packshots]

3 Responses to “In the Bag: G10”

 • Profici met uw nieuwe aanwinst. Slim, maar volgens mij ga je uiteindelijk toch je d90 missen als je’m niet bijhebt… Of niet?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Tuurlijk mis ik die soms. Maar de verhouding van dat ik ‘m dageijks mesleur en de momenten dat ik tijdens mijn werk efectief kwaliteitsfotos trek is zéér laag. Die snapshot momenten doe ik nu met de G10

 • Moi je paye ρas jе demande tοut simplement a monwindowsphone quand ѕ&#6513 trouvera
  êtге boom beach ouu clash οf
  clans et ѕі іl peuvent qu’іl &#8572е metemt ѕur wp.

Leave a Reply