13/1 2009

What’s in the bag

5

Ik krijg tegenwoordig nogal veel vragen over welke lenzen ik zou aanraden, welke ik gebruik, wat de beste is in welke situatie. Hierbij even ‘a little peak‘ in mijn camera bag.
Mijn absolute all rounder is de Sigma 18-50mm F2.8 EX DC HSM Nikon.
Ik verlaat nooit mijn nest zonder deze lens. Waarom, als het er op aankomt om snel een moment vast te leggen dan heb je aan deze lens een goeie kameraad:

 • een beetje breedhoek: leuk om een sfeer of ruimte weer te geven
 • een beetje macro: net iets dichterbij komen bij bepaalde details.
 • een beetje zoom: handig om die flapdrol op de achtergrond uit je beeld te halen

Het is een beetje mijn Mc Gyver mes voor op de camera, zeker als je véél de straat op trekt om mensen of locaties te schieten. Kwalitatief niet hét meesterstuk maar de resultaten zijn echt al zéér bevredigend. Prijs kwaliteit gezien kan je hier zeker niets mis met doen.

Sigma 2.8 18-50 mm Macro

Later nog meer uitleg over “What’s in the bag”

5 Responses to “What’s in the bag”

 • Werkt de AF op een D40?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Sure!

 • Super lekkere lens, heb hem op “aanraden”/na dit gelezen te hebben gekocht, nu al ruim 100foto’s geschoten ermee en kan er enkel positief over zijn. Echter geeft mijn camera wel een error af en toe na een foto geschoten te hebben, error 99

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Dat is teken dat hij op manual staat ipv op autofocus.
  Ofwel de lock knop niet goed staat
  Even kijken of de knoppen goed staat.

 • Aah, zou kunnen maarja werkt tot nu toe naar behoren. Hopen dat de contactjes schoonmaken de oplossing was. Dank je wel voor de tip in ieder geval dipfico!

Leave a Reply