30/12 2008

share that spot

6

Ik spreek nu even tot de mensen die graag fotograferen. Ik ondervind tegenwoordig dat door gebrek aan tijd ik weinig inspratie vind om de tijd te vullen met een leuk onderwerp of locatie te vinden om te fotograferen. En zomaar 100 km rijden om ergens aan te komen om te merken dat die locatie niets voorstelt is dan echt balen. Ik veronderstel dat iedereen daar wel eens met worstelt.

Aangezien ik toch redelijk wat mensen rond mij ken die er wekelijks wel eens op uit trekken om foto’s te gaan trekken leek het me wel handig als we een middel zouden hebben om deze locaties te delen met elkaar, we delen tegenwoordig lief en leed met elkaar via facebook, dus kan dat er ook wel af dacht ik. Gelukkig zijn er eenvoudige tools om dit te doen: een flickr-groep!

Op de groep Interesting spots to shoot in Belgium kan je foto’s van toffe locaties vinden en toevoegen aan de groepspool. Via Geotagging kunnen de groepsleden kijken of ze deze locatie interessant vinden om er zelf eens op ontdekking te gaan! En natuurlijk delen zij hun locaties ook zodat jij ook weer inspiratie op doet.

Via de group map heb je een handig overzicht van alle leuke plaatsen met foto’s daarvan… handig toch! Extra interessante plaatsen kunnen in het forum geplaatst worden. Ik zou zeggen… join & share!

6 Responses to “share that spot”

 • tof initiatief! :)
  is er ook ergens een flickrgroep met tips om je handen niet te bevriezen met zo’n weer als dit? :p

 • misschien ken je deze al : http://www.photoplaces.be/locaties/

  helaas niet erg geupdated de laatste maanden…

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @micheke:
  Ja, ze hebben er zelfs ne website van.
  http://www.handschoenenzondervingertoppen.be

  @bobbyhimself:
  die kende ik niet… is checken!
  in elk geval probeer ik deze groep wel te onderhouden en uit te bouwen.

 • collega d. said

  tip voor deze dagen: schaatsers op de Kalmthoutse Hei, mooi landschap en heel mooi licht. En ‘s tegen het schemeren… Silhouetten…Ik zou het wel weten, mocht ik niet in Bxl op den bureau zitten…

 • inderdaad, goed idee!

 • Frederik
  Twitter: Fredjefoto
  said

  Ik heb vaak moeite met originele locaties te vinden voor portretten. Dus ga ik zeker in deze groep blijven kijken. Maar ook zelf heb ik al eens door mij archief zitten speuren om nieuwe locaties te delen !

Leave a Reply