24/12 2008

brood op de plank

5

Brood op de plank

Tegenwoordig laat ik mijn brood in de bakker niet meer snijden. Om 2 simpele redenen:

 • het wordt minder snel hard
 • het is gewoon lekkerder

‘t Smaakt 10 keer beter zo een dikke zelfgesneden boterham in plaats van een flinterdun prutsding. En ‘t geeft zo een heerlijk ambachtelijk gevoel, zeker als je het op een houten plank snijdt. Als ik dan brood aan ‘t snijden ben dan voel ik mij precies die dikke pater van uit Robin Hood die met een geweldig mes stukken brood ter grootte van een armlengte afsnijd. Perceptie, ‘t is allemaal perceptie maar zolang het mij vrolijk maakt is het allemaal prima!

5 Responses to “brood op de plank”

 • Join the club! :) Ook als je brood ongesneden invriest, is het véél minder droog.

 • En dan nu nog een brood met granen/vezelfs/zemelen en je bent helemaal goe bezig ;)

 • Wouter said

  Hmm, makes sense! Nooit bij stilgestaan, zal het eens proberen. Ben tegewoordig verslaafd aan specialere broodjes, kleine pistoletjes gebakken op steen, met speciale zaadjes. Onlangs bij ‘Bakker Paul’ brood gekocht met kaas in: superlekker (wel een beetje zwaar). In Brussel zuid is er een fastfood pizzaria waar ze warme pistolet achtige broodjes verkopen met kruiden op, superlekker!

 • broeder Tuck :-)
  goe plan, ik ga da ook doen voortaan
  todat ik es goe in mijn poten snij en dat moment zal er eerder zijn dan ik denk

 • En het is ook een beetje lichaamsbeweging..

Leave a Reply