15/12 2008

pantoffelgewijs

4

Dju, net over ons stond er een winkelruimte te huur, de laatste uit een reeks. Wij maar hopen dat deze laatste ruimte praktisch benut zou worden! We hebben al een kickbokswinkel, een whisky shop, een hoogbegaafden centrum, een dierenkliniek, een carrosier, een kinderklerenwinkel en één of andere vreemde shop waar je  (lelijke) kunst kan huren. Enfin, al onze hoop was gericht op die ene leegstaande winkel… we hoopten op een slagerij, een broodjeszaak, een kleine gezellige kruidenier en in alle geniepigheid droomden we van nen top traiteur!  Zo zouden we zaterdag- of zondagochtend in ons trainingsbroekske lui ‘t straat konden oversteken op patoffels voor een brood en wat vers beleg… om die dan 3 minuten later gezellig op te peuzelen aan onze eigen dis!

Want als er iets is waar ik een hekel aan heb is om nèt uit mijn bed, mezelf te moeten aan kleden, de fiets of de auto nemen en onder mensen te verschijnen voor beleg op mijn brood. Dus zo’n dichtbij ‘alles-winkeltje‘ had ideaal gweest. Maar neen hoor, er komt een interim kantoor… koudweg een interimkantoor! Dju! En ik ben er niet eens iets met want op zaterdag en zondag is ie niet open… Anders had ik nog binnen kunnen lopen om een vacature uit te schrijven voor iemand die elk weekend wat pistolekes en beleg voor me gaat halen… but n.o.p.e not even that! Een gesloten nutteloos interim kantoor… buggah!

4 Responses to “pantoffelgewijs”

 • Haha! Grappig geschreven, ik ken dat gevoel toen hier nog rechtover een goede ouwe ‘Dits’ was…

 • Ge hebt niet gelogen. Van al die nieuwe winkelruimtes is er inderdaad niet veel handigs bijgekomen. De edelpatissier aan uw overkant bakt overigens meer taart dan lekkere pistolets. Da’s dus ook niet ideaal, vond ik. Ik ben dan maar verhuisd…

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @ysabje: da gaat bij mij ook niet meer al te lang duren!

 • Er mag geen traiteur, bakker of zoiets komen in die winkelruimtes, toch zeker niet in die winkels onder ‘onzen’ blok.
  Strik reglement.
  Er mag niets komen dat geuren of geluiden verspreid. Dus voeding was uitgesloten.
  Niet voor niets dat er zoveel appartementen te koop komen boven de dierenkliniek.

Leave a Reply