11/12 2008

den boom in

1

Ik was eigenlijk niet van plan om dit jaar een kerstboom te zetten, niet omdat ik tegendraads wil zijn maar gewoon omdat het een vettigheid in huis is al die naalden die overal tussen kruipen en heel dat gedoe met het geval in een bloempot met aarde te zetten is handig als je een tuin hebt maar in een appartement op ‘t stad is dat andere koek. Ze zien er meestal na een week echt afgeleefd en zielig uit. Ik hou van volle dikke kerstbomen die de overvloed van Kerstmis weerspiegelen. Eventueel wou ik nog opteren voor een plastieken exemplaar… maar daar moest ik van the misses niet met afkomen, ‘t is the real thing of niks, en gelijk heeft ze! En aangezien ik niet alleen te beslissen heb waren  we er nog niet uit.

Op weg naar huis gisteren zag ik in de bloemenwinkel onder ons een prachtig exemplaar staan: rond – vol – heerlijk ruikend – … en plots werd ik overvallen door het diep warme kerstgevoel, geen idee wat het is, maar ik voelde iets met kerstballensfeer. 20 Minuten later stond er een welriekende rondborstige kerstboom in onze woonkamer als verrassing voor the misses … en die was er blij mee! Daar draait het toch om: elkaar een beetje verrassen en gelukkig maken.

En de bloemist heeft me gegarandeerd dat hij geen dennennaalden gaat verliezen enzo. In ieder geval lag heel de gang vol met naalden van die boom maar dat kan ook liggen aan de niet zo fijngevoelige transportpogingen van mij! Ik ben benieuwd…

One Response to “den boom in”

  • Misschien is het ‘m dat net, de boom verliest al zijn naalden tegen dat je er mee thuis bent. Zo verliest hij inderdaad geen naalden meer als hij in huis staat ;)

Leave a Reply