2/12 2008

what i don’t get

5

Elke morgen stipt om half zeven staan de werkmannen naast ons paraat om aan de dag te beginnen. Ik bedoel daarmee: ze zijn vollop bezig om met hun graafmachines, drilboren, kranen enzo te dabben in de betonnen ondergrond. Dit gebeurt allemaal net naast ons raam en hoewel het in de buurt komt van fluitende musjes, het is net iets brutaler wakker worden. Op zich een klein respectje voor die mannen… redelijk hardcore als je om half zeven al met een powertool staat te beuken. Dus ik ga daar geen commetaar op geven, ook al irriteert het me mateloos en word ik er elke ochtend wakker van, net zoals al onze buren. En dat onzen building niet soundproof is dat wist u al.

Maar wat ik vooral frappant vind is dat die mannen elke dag van 8u30 tot 9u30 het werk stil leggen en in hun camionette kruipen om hun bammekes met krachtvoer op te eten. Tuurlijk de mannen moeten eten en goed ook want zo drilboor gaat gemakkelijk een eigen leven leiden als je maar 75 kilo weegt. Maar waarom dàn eten… kunnen ze niet aankomen om half zeven en tot 8u hun botterhammekes eten. Tegen 8u als iedereen wakker is of zelfs al op kantoor is pas met hun powertools beginnen. ‘t Maakt toch niet uit? Of zie ik dat weer verkeerd, is dat wéér te logisch denken?

5 Responses to “what i don’t get”

 • Er zijn veel rokers die niet kunnen eten ‘s morgens voor ze een sigaret gerookt hebben.

  Er zijn veel koffieslurpers die geen hap binnenkrijgen zonder een tas koffie.

  Misschien kunnen die mannen niet eten voor ze een betonneke uitgebroken hebben?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Terechte opmerking! Maar dat mogen ze dan doen met het betonneke naast hun eigen deur!

 • Koen Van der Auwera
  Twitter: atog
  said

  Ge hebt daar eigenlijk wel een punt. Maar we zullen wel iets over het hoofd zien :)

 • robotik b said

  wij krijgen bij momenten ook werkvolk over de vloer, voor een verbouwing. Den ene staat aan u deur om half zes, den andere om 6, of half zeven. De reden is simpel. De kerels willen ook maar het verkeer voor zijn. Uren in de file zijn verloren. Vroeg vertrekken, zeker bij werken in steden, moet wel, als ze geen halve dag kwijt willen zijn in hun camionette. En blijkbaar is tegenwoordig om 6 uur de baan op, ook al niet vroeg genoeg meer. get used to it.

 • Ex-Roomie said

  Zijn die werkmannen misschien vrouwen?
  Dan valt de logica enigszins te begrijpen … ;-)

Leave a Reply