28/11 2008

fingerspitzen

2

Toen ik vroeger mezelf in de klas of tijdens het studeren verveelde maakte ik altijd fingerboards van een klantkaarten of wat ik ook maar in mijn handen kreeg. En met post its bouwde ik dan half pipe’s etc. en zo bracht ik mijn kostbare studietijd door, met denkbeeldig skateboarden met mijn vingers. Het was nooit echt spectaculair, je was immers gebonden aan de kracht van papier, zwaartekracht en alerte leerkrachten enzo… maar ik amuseerde me ermee.

Gisteren zag ik plots in iTunes Touchgrind verschijnen. Same principle als mijn papieren versie maar dan op je iPhone en veel beter uitgewerkt. Gisteren zat ik als een klein gelukkig jongetje in de zetel met mijn iPhone … quick flips, shovits, grinds en ollies uit mijn vingers uit mijn vingers toverend… leuk! Sound, bewegigingen…ze komen allemaal mooi overeen met de realiteit. ‘t Is trouwens ook de eerste keer dat ik bereid was om te betalen voor een iPhone app. Voor alls is een eerste keer!

2 Responses to “fingerspitzen”

  • Ik ensceneerde heeldere veldslagen. Gommetjes waren soldaten, stylo’s kanonnen etc. Was er uren zoet mee in de lagere school.

    In het middelbaar werkte ik volledige economische en politiek systemen uit op papier. Met deze analyse schreef ik ‘s avonds programmaatjes op de PC die dit emuleerden. Bedoeling was hier een spel van te maken. Spijtig was ik grafisch niet zo goed dus bleef dit text based. Dat is pas geeky he :)

  • Ha. Gonne give this a try for sure!

Leave a Reply