25/11 2008

op zolder

4

Kijk wat ik op de zolder heb gevonden, zei mijn vader en in zijn handen hield hij een Nikon F-401S spiegel reflex. Helemaal niet oud, werkt al op batterijen en ziet er au fond niet héél verschilled uit als pakweg mijn D90. Maar ‘k vond het zo sympathiek dat mijn vader een hele namiddag op zolder had doorgebracht om het kleinnood terug te vinden, ongeloofelijk lief is dat! Gewoon omdat hij wist dat ik ging langskomen en dat hij me er een plezier met zou doen.

Nikon F-401S

En wat zo leuk is aan dit ding is dat het zo heerlijk analoog is. Geen digitaal schermpje met je iso, sluitertijd, diafragma, lichtmeting, etc… Gewoon twee draaiknoppen en zorgen dat je fimpje de juiste iso waarde had voor de belichting. En het voelt ook zo heerlijk zwaar en stevig aan. Misschien dat ik er ooit wel eens een filmpje in steek en een kansje waag. Er zal toch niets gaan boven het digitale voor mij. Want soms is instant resultaat gewoon leuk en praktisch. Maar deze zet ik mooi op de kast omdat mijn vader er moeite voor gedaan heeft en omdat ik het gewoon cool vind. En de lens die er op zat, die kan ik gewoon op mijn D90 zetten, ain’t that fresh!

[some more detail picturesfull screen]

4 Responses to “op zolder”

 • Ex-Roomie said

  Ik heb dezelfde ogen en ik krijg jouw trekken om mijn mond.
  Vroeger was ik driftig, vroeger was jij driftig, maar we hebben
  onze rust gevonden.
  En we zitten naast elkaar en we zeggen niet zoveel.
  Voor alles wat jij doet heb ik hetzelfde ritueel.
  Papa, ik lijk steeds meer op jou.
  Ik heb dezelfde handen en ik krijg jouw rimpels in mijn huid.
  Jij hebt jouw ideeën, ik heb mijn ideeën en we zwerven in gedachten
  maar we komen altijd thuis.
  De waarheid die je zocht en die je nooit hebt gevonden,
  ik zoek haar ook en tevergeefs zolang ik leef.
  Want papa, ik lijk steeds meer op jou.
  Vroeger kon je streng zijn en God ik heb je soms gehaat.
  Maar jouw woorden, ze liggen op mijn lippen en ik praat nu zoals
  jij vroeger praatte.
  Ik heb een goddeloos geloof en ik hou van elke vrouw
  en misschien ben ik geworden wat jij helemaal niet wou,
  maar papa ik lijk steeds meer op jou.
  En jij gelooft in God, dus jij gaat naar de hemel, en ik geloof in niks
  dus we komen elkaar na de dood, na de dood, nooit meer tegen.
  Maar papa, ik hou steeds meer van jou.
  Ik heb een goddeloos geloof en ik hou van elke vrouw
  en misschien ben ik geworden wat jij helemaal niet wou,
  maar papa ik lijk steeds meer op jou.
  Oh papa, ik hou steeds meer van jou.
  Papa ik lijk steeds meer op jou…

 • Frederik
  Twitter: Fredjefoto
  said

  Mooi cadeautje. Heb van mijn grootmoeder ooit eens een hele oude Pentax gekregen. Ik zou er echt nog eens mee aan de slag moeten gaan.

 • funny – ik heb gisteren toevallig ne F-401X gekregen.
  En mijn (stief)grootouders zijn blijkbaar al hun analoog materiaal gaan binnengooien bij Grobet en zijn met ne Canon G10 in ruil buitengewandeld. Proper machientje, maar ik vraag me nu wel af wat ‘al dat oud foto-materiaal’ dan wel niet was

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Ik kan het geloven als daar nog wa lenzen tussen zaten dan kunnen ze die gemakkelijk op de tweede hands markt verpatsen. Die blijven werken zelfs op DSLR’s

Leave a Reply