24/11 2008

soms

2

soms heb ik spijt dat ik niet 20 jaar eerder ben geboren. Op één of andere manier lag het levensritme dan lager. Toen kon je genieten van een moment -  een iets -  een iemand … en dat moment vasthouden zolang je kon.

soms heb ik spijt dat ik niet 20 jaar later ben geboren. Dan was ik midden in het gadget – iPhone – internet – mobile – tijdperk opgegroeid.  Dan was het héél normaal geweest dat ik tijdens de les mijn weblog aan het updaten was en via mijn iPhone de notities van het bord op flickr zette voor de hele klas. Ondertussen een knappe medestudente googlen en met een vriend videochatten om de resultaten mee te delen.

Eigenlijk ben ik blij dat ik op de barriëre van die twee periodes ben geboren. Zo kan ik genieten van de vooruitgang maar dit toch bekijken vanuit een standpunt waarin het allemaal ook te relativeren valt. Ik weet hoe het allemaal is begonnen en begrijp het ook. Je moet niet van alles op de hoogte zijn, je moet niet alle gadgets hebben… maar het voordeel is dat je het wel kàn.

2 Responses to “soms”

  • Die bedenking heeft ook al meermaals mijn gedachten gevoed. Jij schrijft ze hier heel mooi neer.

  • Ex-Roomie said

    Amai, zeg da wel.
    De Niko is precies in een … bui,
    welk is nu weer het juiste woord ?
    :)

Leave a Reply