16/11 2008

stielman

4

Vandaag even binnengesprongen in de bloemenwinkel schuin onder ons voor een bloemmeke voor ons moeder die gisteren jarig was. Ik kom graag in die bloemewinkel omdat je daar echt geholpen wordt door de eigenaar. Met een down to earth attitude helpt hij je rustig verder afgaande op wat je smaak en voorkeur is en geeft wat advies. Een boeket is meer dan een verzameling van bloemen tegen elkaar smijten en een papiereke er rond draaien. Het is een evenwicht van kleuren, aantallen en timing, daar moet je oog voor hebben!  En dat straalt hij gewoon uit, de passie voor zijn werk: in de manier waarop hij er over spreekt, in de stukken die in zijn winkel staan. Kortom, hier staat geen plantenboer, hier staat een stielman die zijn vak verstaat en met passie uitoefent. Ik vind dat mooi!

Lockley

4 Responses to “stielman”

 • Uw kleuren doen raar maat.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Bewust gedaan, beetje oefenen hé

 • Mooie foto van een vreemde man…

 • Soske said

  Zeer mooie foto van een geweldig man! Hij is dan ook niet zo vreemd voor mij. Ik heb hem nog weten bloemstukken maken, toen nog als student, op mijn ronde livingtafel. Met een berg groen van “den berm” kwam hij binnen en na een tijdje bleef er in het midden een prachtboeket op tafel, de rest er rond op de grond. Het hem zien maken is zelfs een genot. Topkerel! Rasecht bloemkunstenaar. 3 sterren winkel.

Leave a Reply