12/11 2008

Gmail video

1

Bij Gmail begrijpen ze dingen, daar begrijpen ze bijvoorbeeld dat tegenwoordig het leuk is om beeld & klank bij je gesprek te hebben. En dat hebben ze dan weer op hun eigen manier geïmplemeteerd: niet in hun stand alone chat applicatie, maar in je browser. Dat wil dus zeggen dat je gewoon via je browser kan video chatten met, laat ons zeggen, je maîtresse in Brazilie! Want het oog wil ook wat en dat snappen ze bij Google.

Of dit een oplossing is voor video chat wanneer je niet achter je eigen computer zit betwijfel ik. Want je moet nog steeds software downloaden en installeren. En dat is iets waar sysadmins en andere computer beheerders een broertje dood aan hebben. Rechten geven om software te installeren aan mensen die volgens hun ‘minder‘ afweten van computers dan hun…

Al bij al een goei zet van  Gmail die video chat, alleen hoop ik dat ze dit feature ook snel beschikbaar maken in multi messenger applicaties. Dat is trouwens iets wat ik nooit gesnapt heb, waarom kan ik pakweg in mijn eigenste Adium geen video doen via skype, msn, iChat, etc…

Meer info, downloads, how to’s: hier

in G33k Tags: , ,

One Response to “Gmail video”

  • Is geen kwestie dat een gebruiker minder weet van computers. Maar eerder dat ze weinig kaas hebben gegeten van security. Daarbij komend dat ze veel dingen installeren op hun PC en na een tijd de PC niet goed meer werkt. Dan mag die IT man het allemaal komen oplossen. Dus er zijn wel enkele redenen waarom die policies er zijn.

    Je thuis PC is jou probleem…

Leave a Reply