11/11 2008

tarpipe

1

Eentje om te onthouden.Via tarpipe kan je via -drag ‘n drop- workflows aanmaken om je social media aan te sturen of te triggeren. De yahoo pipes voor social networks zullen we maar zeggen. Maar het voordeel van deze pipes is dat je geen rocket science gestudeerd moet hebben. Neen, je moet gewoon labeltjes met elkaar verbinden en even testen op het juiste resultaat. Er is natuurlijk een uitbreiding voor developpers met een api maar je kan al gerust van start gaan met gewoon naar een mail adress iets mailen en even later staat het op twitter of flickr of allebei.

Een voorbeeldje:

Via deze workflow komen worden mailtjes met fotos op flickr gezet en de url van de foto wordt op twitter gepost…

Tarpipe example

De mogelijkheden zijn legio… in elk geval ga ik eens kijken of ik op die manier niet op een betere manier mijn lifestream kan aanvullen. En ik kan nog wel wat andere praktische toepassingen bedenken… de integratie tussen verschillende social apps kan mooi zijn zeker met wat mobiele input erbij. En de lijst met apps die gebuikt kunen worden is al redelijk uitgebreid. Ik hoor u denken dat MyOpenID en en resem andere ook al zo van die zaken hebben. Dat klopt maar geen enkel van die apps stijgen boven hun eigen applicatie uit, deze is echt cross platform en application! Je kan hier trouwens inloggen via je MyOpenID Praktisch toepasbaar en gebruiksvriendelijk: One 2 watch!

One Response to “tarpipe”

  • Ik gebruikte switchabit. Zo kon ik mijn twitterbericht automtisch doorsturen als mijn status in facebook.

Leave a Reply