9/11 2008

flagey

0

Gisteren, na Next08, nog even met Pietel doorgereden naar hartje Brussel. Gewoon om eens de buurt waar we werken op een andere manier te verkennen. Op ‘t gemak wandelen, slenteren, pintje hier, winkel daar, foto ginder, etc…

Na wat omzwervingen zijn we uiteindelijk terechtgekomen in Elsene op het Flageyplein. Daar was ik nog nooit geweest. Het plein is op zich zéér ruim, op de mooie banken en het frituur na geeft het nogal een lege indruk. Maar het ganse plein wordt gedomineerd door de ‘Flagey Building‘. Op één of andere manier heeft dat gebouw een coole & pittige uitstraling. Onderin heb je ook een café, Café Belga, volledig in de oorspronkelijke stijl van het gebouw. Na een hapje en een koffie daar was het plan om richting huiswaarts te rijden. Maar op één of andere manier konden we niet weggaan zonder even snel binnen te glippen in het Flagey gebouw zelf. En het heeft ons niet teleurgesteld… prachtig vanbinnen, net alsof je de jaren 60 binnenstapt. Ondertussen was er een koor aan het oefenen… onder mooi symfonisch geluid hebben wij daar rond geslopen.

Clock

- volledige fotoset – (full screen)

Leave a Reply