8/11 2008

Next08

3

Vandaag naar Next08 getrokken op de Heizel. Als je Next08 zegt dan hoor je:

NEXT is de opvolger van Gamepower Expo! Het grootste gaming event van België verhuist dus naar Brussel. NEXT wordt ook groter, want naast games en gaming hardware krijg je er ook alle laatste snufjes op vlak van elektronica te zien: flatscreens, smartphones, computers, audiosystemen, mp3-spelers en nog veel meer digitale lekkernij. Alle grote merken tonen hun nieuwste producten en de innovaties van de toekomst op NEXT.

Maar de realiteit was iets minder zoals hierboven lyrisch omschreven. Groot was het al zéér zeker niet en de opkomst leek mij ook eerder aan de lage kant. Van sommige merken vroeg ik me af wat ze er eigenlijk stonden te doen en andere waren dan weer opvallend afwezig. Qua innovatie ben ik ook niet echt wakker geschud … ben nergens iets tegengekomen waar ik nog niet van op de hoogte was. Ook mijn verwachtig qua gadgets is niet echt bevredigd. Dus ik moet ofwel twee goed verborgen hallen voorbij gewandeld zijn ofwel ontbrak het aan alles wat het evenement beloofde te zijn. ‘t Kan natuurlijk gewoon zijn dat ik niet tot de doelgroep behoor maar dan nog zou ik op zijn minst geprikked moeten zijn door ‘nice to haves‘ – gadgets  – must haves en weet ik veel wat nog allemaal.
Mààr anderzijds geeft dat weer de ruimte om rustig overal door te wandelen en alles grondig te bekijken! Dàt vond ik de meerwaarde van vandaag: er was ruimte om te wandelen, ontdekken én om te ervaren dat is véél geld waard, zowel voor de consument als de producent.

Eén ding staat als een paal boven water, Wii is niet alleen een sterk merk maar ook een nieuwe standaard wat niet alleen de stand aan Wii stond tjokvol van deze spullen. Maar ook elke andere stand maakte op één of andere manier gebruik van de Wii of Wii technologie… Goe bezig die Nintendo!

Wii Fit

- volledige fotoset – (full screen)

3 Responses to “Next08”

 • Rylix said

  uit de standaard:
  ” Naast de tientallen nieuwe games, kon het publiek onder meer kennismaken met een experimenteel
  fototoestel dat werd ontwikkeld in samenwerking met Google en Nasa en dat foto’s kan maken met
  een resolutie van 1.000 megapixels.

  Dit ding gezien? Toevallig de naam onthouden?

 • Next Expo 08 | Pietel.be
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] een dik uur zijn Dipfico en ik het weer afgebold. Voorbij de foute security types en weg van de betalende parking. Enkel de [...]

 • Meer info over het experimenteel fototoestel vind je hier: http://www.gigapansystems.com/

  Zelf was ik er niet zo van onder de indruk. Het gaat eigenlijk niet om een fototoestel maar om een soort motortje waar je je eigen fototoestel op monteert. De samenwerking met Google en nasa zal toch beperkt geweest zijn denk ik.

Leave a Reply