11/10 2008

Oma’s zijn niet schattig

10

Gisteren moest ik dus naar de dokter, om kwart voor zeven had ik afspraak. En zoals altijd ben ik op tijd, te vroeg zelfs. Om half zeven stond ik al te koekeloeren in de wachtzaal. Om 20 voor komt er een oma’tje binnen gewandeld en nog voor ze vriendelijk goeiendag zei… knartse ze al: “Om oe laat ad u afspraak menier“. Ik voelde de bui al hangen en zei gewoon: “NU“. “Ah” mompelde ze “maar ik had om kwart na zes afspraak.” “Dan zijde wel dik te laat hé madam want ‘t is bijna kwart voor nu” was mijn ijskoude repliek. Normaal ben ik zo onvriendelijk niet maar ik had echt een lichtbruin vermoeden dat dit een gewiekste bomma was. Uiteindelijk zei dat ze enkel maar een ‘griepspuitje’ moest hebben. Met een beetje tegenzin heb ik haar maar het voordeel van de twijfel gegeven en laten voorgaan.

Dat ‘griepspuitje’ heeft dus wel 45 min geduurd en toen ze buiten kwam lachte ze vals naar mij waarin ik duidelijk een overwiningstriomf zag. In mij ontplofte er een kleine atoombom… uiterlijk was er natuurlijk niets te zien. Enfin, ik mocht bij de dokter binnen…

En ‘t verdict was dat er een maagontsteking aan ‘t broeden is en dat als het niet over is binnen een week ofzo ik een gastroscopie moet laten doen. Je weet wel: een camaraploeg laten afdalen via de slokdarm in je maag om de schade te gaan vaststellen. En dat wil ik ten alle tijde voorkomen. Vanaf nu sta ik op een streng dieet… niet meer dan 3 tassen koffie, véél minder eten, gezonder en al…! Geen idee hoe ik dat ga klaarspelen maar the misses weet daar wel raad mee zei ze!

En om even op de oma’tjes terug te komen: die zijn niet allemaal schattig!
Gedaan met voorlaten in de GB, opstaan op de tram, zakken dragen op de parking, hoffelijk laten oversteken… Behalve voor mijn oma: die is wel schattig!

Hoe zie jij de oma'tjes in de straat?

View Results

Loading ... Loading ...
in Lifelog , Opinion Tags: , ,

10 Responses to “Oma’s zijn niet schattig”

 • Gastrocopie… Is dat niet anaal?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  God beware me nee!
  das een endoscopie als in ‘endeldarm! :-)

 • robotik b said

  drop die koffie integraal, zuip niks meer met broebels in, no spicy stuff, relaxen vollen bak ; anything goes : die gastroscopie, dat wil je echt niet meegemaakt hebben. Ik spreek uit ervaring. dan nog liever die endoscopie van pietel, denk ik. ik wens het niemand toe. vraag aan uwe dokteur een paar staaltjes pantozol : it will set you free. like magic.

 • Laat die dokter maar wat brabbelen. Neem vooral uw verlof. En dokters, dat zijn ook wolven in schaapskleren…

 • tine said

  aan de bushalte ook…
  Dan steken ze je voorbij om toch maar eerst in die bus te graken..
  En als je dan passeert met je zakken en tassen, dan kijken ze boos…
  Hadden ze je maar niet moeten voorsteken! ;)

  En die gastroscopie valt heus wel mee, ik heb er pas ook 1 laten doen.

 • Ik kén oude ‘dametjes’ sinds ze mij -tegen mijn wil- 5 jaar de seniorenraad en de uitstappen hebben laten doen. Die zagen, pikken uw plaats in met de woorden ‘er staat toch geen naam op die stoel’, ruiken vies, proberen alles gratis te krijgen, zijn gulzig, lopen raar, hebben commentaar, schilferen, willen allemaal vooraan zitten in de bus en o wee als ze in de terugweg niet op dézelfde plek zitten…

 • Oh en alsof oude ‘dametjes’ nog niet genoeg zijn, lopen er ook nog oude meneertjes rond die omdat ze ‘één vraagje’ moeten stellen mij voorsteken op bij Argenta om er vervolgens meer dan een half uur aan da winket te staan tijdens MIJN lunchpauze, die even gulzig zijn als hun madammen op recepties en daarna hunne plas niet meer kunnen ophouden en vervolgens in de lift op ons werk plassen of die hun tanden kwijtspelen door dronken te moeten overgeven in de goot en de volgende dag op hunne velo, gestuurd door hun vrouw, die tanden moeten gaan zoeken. Ik zou er nen aparte blog over kunnen beginnen!

 • [...] voor stoppen op straat, niets gratis meer aan geven.. Meer hierover op de voorbode van onze site pickonoldpeople.be –> een getuigenis en daaruit vloeiend meerdere getuigenissen van heel veel bejaarden met [...]

 • … ja die hebben den oorlog nog meegemaakt hé. Daar word je waarschijnlijk wel hard van en komen de trukken van de foor ongetwijfeld van pas. In zichzelf lachen die waarschijnlijk, die jonge gasten, hihi, zo naïef…

 • Steven said

  Groot gelijk,
  Ik werkte op dat moment snachts en was overdag vrij. Ik stond dus in de Krefel aan de kassa te wachten.
  Komt er daar 2 exemplaren van die oma’s naar mij: je moet ons voorlaten, want wij hebben geen tijd en jij staat toch maar aan den dop.

  Of gisteren tijdens de nieuwjaarsreceptie van stad Leuven meemaakte: een oma die 3 stukken taart meenam. Toen een medewerker er iets over zei, zei de oma (notabene in een echte bontjas met veel juwelen aan en een permanent die dagelijks naar de kapper moet): ‘t is crisis en ik heb daar recht op.
  Of die oma die 4 keer probeerde te ontvluchten aan de kassa, telkens met een andere reden: eerst kassa niet gezien, dan haar vriendin die ging afrekenen, dan pijn aan de rug en dan geen tijd…
  Nog een hele hoop andere voorbeelden kan ik zo aanhalen.

Leave a Reply