6/10 2008

r-ebay

4

Ebay, das een leuke game. Ik ben de voorbije 4 dagen niet anderss bezig geweest om een product dat ik te koop heb gezet opnieuw te koop zetten nadat één of andere debiel het instantly koopt. Achteraf krijg je dan zo’n spam mailtje van:

Hi sellerMy name is Claire White i saw your item and intrested in buying it to my online friend in Nigeria for his Birthday Gift which is coming soon and i will like to pay through Paypal ..Get back to me with your Paypal email address and the quoation for the total cost of item and shipment to Nigeria through UPS – DHL  – FEDEX so that i can make the payment fast and email me at my private email address susanshopp1@kittymail.com Thanks

Als je daar nog in trapt in deze internettijdperk dan ben je echt een oetlul. Maar ‘t is wel behoorlijk irritant als je gewoon braaf iets wilt verkopen. Dus ik kan elke keer dat object opnieuw gaan aanbieden… en een paar dagen later sta ik weer voor dezelfde opdracht. De ene keer is het Guy Philips dan weer Susan Williams… vermoeiend hoor!  Ik heb er zelfs al een nieuw werkwoord voor gevonden:

rebay-en:

‘het herhaaldelijk en tevergeefs te koop aanbieden van een object op ebay om als target te dienen voor spammers en afzetters’

Aan de heren spammers: gelieve mij met rust te laten, ik ben herhaaldelijk niet in jullie val getrapt. Jullie scam is vanop de maan zichtbaar. Gelieve dus te stoppen met mij te spammen of op iemand te storten die er wel in trapt! En bij Ebay zelf mogen ze er ook wel eens iets aan doen, ze sturen wel waarschuwingsmails voor zaken als dit maar ‘t probleem aanpakken lukt niet echt!

in Lifelog , Opinion Tags: ,

4 Responses to “r-ebay”

 • het doet me plezier dat het woord oetlul globaal wordt overgenomen! :p

 • Die “koop nu” functie kan je toch afzetten?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  idd, goeie tip!

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  …en als je er nu een link naar de spullen die je te koop aanbied zou bijgezet hebben waren ze mss al weg ;)

Leave a Reply